Nieuws

Winkels komen langzaam in WK-sferen met oranje artikelen

Geplaatst op 21 november 2022

Het WK in Qatar staat op het punt van beginnen. Het betreft een veelbesproken toernooi, omdat in dit land de mensenrechten geschonden worden. Op diverse gebieden wordt het WK geboycot, maar voor de mensen die wel helemaal in oranjesferen willen komen aanstaande maand, is er voldoende prullaria te vinden in Brusselse Poort.

Veel is het nog niet, wellicht speelt de bijsmaak van dit toernooi daarin een rol, maar het kan ook het moment zijn. Het reguliere voetbalseizoen is namelijk in volle gang; normaal gesproken vindt zo’n eindtoernooi plaats in de hete zomer en kijkt iedereen er naar uit.

Toch kun je in diverse winkels voor WK-spullen terecht. Bijvoorbeeld bij Hema, waar er oranje mutsen, sokken en boxershorts verkrijgbaar zijn. Ook voor de aankleding van je woning kun je er naartoe. Vlaggen, bekers, servetten en zelfs oranje kerstballen; daarmee wordt het een wel heel bijzondere kerst.

Ook de Action blijft niet achter. Je vindt er goedkope eenvoudige voetbalshirts in allerlei maten, oranje pruiken, rood-wit-blauwe schmink voor op het gezicht en hoeden. Uit een ander rek kun je nog ballonnen, toeters, solarlampen, ballen en vaandels vissen en in je winkelmandje leggen.

En ook Blokker doet vrolijk mee in de WK-gekte. Althans, de winkel heeft een rek ingeruimd voor wat artikelen. De winkel combineert het voetbalgevoel met de periode van kerst. Pieken en kerstballen voor in de kerstboom waarin een voetbal is verwerkt zijn er te krijgen. Evenals een kerstbal in de vorm van een leeuw.

Bij Sportshop Do iT tot slot gaat men niet per se mee in de oranjegekte maar kan men uiteraard niet achterblijven qua kleding die de diverse voetballanden dragen rondom en tijdens hun duels. De sportwinkel heeft trainingspakken van Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Nederland. Ook de shirts, zowel uit- als thuistenues van veel van deze landen, zijn te vinden bij Do iT. Er is zelfs een trainingspak van Algerije verkrijgbaar. “Maar die hebben zich niet geplaatst. Dat wisten we echter nog niet toen we de pakken bestelden”, aldus eigenaar Dré Maas. En voor diegenen die getriggerd worden om door al die duels meteen een balletje te trappen, is de WK-bal te krijgen bij Do iT.