Nieuws

Wensen van bezoekers gaan in vervulling tijdens de Wensweken

Geplaatst op 8 september 2022

Van 5 tot en met 18 september zijn het de Wensweken in Brusselse Poort. Bezoekers kunnen hun wensen dan in de daarvoor bedoelde put gooien, die naast C&A staat, en wie weet zien ze deze wel uitkomen.

Vóór corona werden de Wensweken ook al eens georganiseerd. Dat was toen een groot succes, weet ook Astrid van den Wijngaard, voorzitter van de winkeliersvereniging Brusselse Poort. “Daar kwamen hele ludieke wensen uit. Iemand wenste een container vol met cornflakes. Die heeft hij van ons gekregen. Zo kon ‘ie een paar jaar vooruit tijdens het ontbijt. Maar er zitten ook hele emotionele wensen tussen. Iemand met kanker wilde nieuwe wenkbrauwen laten tatoeëren. Ook die wens hebben we in vervulling laten gaan.”

Panel

Een speciaal hiervoor geselecteerd panel selecteert de wensen die in vervulling gaan. Het gaat om vijf grote en een handvol kleinere wensen. “Ludieke en emotionele wensen maken grote kans. Maar ook met de originaliteit en het toegevoegde verhaal kun je het verschil maken. Uiteraard moet het ook wel praktisch haalbaar zijn”, aldus Astrid. “De Wensweken passen uitstekend in onze nieuwe slogan ‘Groot in Klein Geluk’ van Brusselse Poort. Het hoort bij onze nieuwe winkelbeleving. Maar ook wel in de huidige tijd, waarbij alles duurder wordt. Wij willen een bijdrage leveren die pijn te verzachten door wensen van mensen uit te laten komen. Voor wie je de wens doet, mag je zelf weten. Je mag één voor jezelf invullen, of bijvoorbeeld voor je buurman of een familielid.”

Bijeenkomst

De opdracht daarbij is duidelijk: vul je wens in op een papiertje en gooi deze in de wensput naast de C&A. De week na de 18de worden de ‘winnaars’ geselecteerd en benaderd. Deze worden dan uitgenodigd voor een bijeenkomst op zaterdag 24 september op het grote plein in Brusselse Poort. Of de wens dan ter plekke in vervulling kan gaan of later, is afhankelijk van de wens.