Nieuws

Wat vinden de bezoekers van veranderingen in Brusselse Poort?

Geplaatst op 20 november 2021

Beetje bij beetje wordt Brusselse Poort omgeturnd tot een winkelcentrum van deze tijd. Grote delen hebben al een metamorfose ondergaan en momenteel wordt hard gewerkt aan veranderingen rondom het plein waar Albert Heijn ligt en bijvoorbeeld straks ook Action haar intrede doet. Wat vindt de bezoeker van de ontwikkelingen?

“Ik ben zeer positief”, reageert de eerste respondent op de vraag. “Wat me opvalt, is dat er echt een bepaalde interieurstijl terugkomt door het hele winkelcentrum. Ik verwacht dat dit straks ook zo zal zijn op de nog te verbouwen stukken. Brusselse Poort oude stijl had ook zijn eigen kenmerken, kan me die rode lijnen langs de winkels herinneren. En de kenmerkende rode zitbankjes. De echte charme van het oude ‘miro’-gevoel verdwijnt zo wel een beetje. Maar dat is onvermijdelijk. Het is goed dat er nu een frisse wind waait.”

De nieuwsgierigheid is vooral groot bij velen. Nieuwsgierigheid over hoe het winkelcentrum er straks uitziet wanneer het af is, maar ook om andere redenen. “Ik ben heel benieuwd wat Action voor Brusselse Poort gaat betekenen. Gaat dat echt voor een enorme toestroom zorgen? In andere filialen puilt het uit van de bezoekers, zie ik vaak genoeg”, vertelt een andere bezoeker. De man zegt de toevoeging van andere concepten al een grote winst te vinden. “Ik werk hier in de buurt en kom nu toch wel geregeld, ofwel in de pauze of na mijn werk, wat eten halen bij de nieuwe zaakjes aan de buitenkant. Zo’n New York Pizza en Subway zijn echt gouden vondsten om die naar dit centrum te halen.”

Hoewel we tijdens onze rondgang nauwelijks mensen treffen die niet enthousiast zijn over de veranderingen, zijn sommigen wel klaar met de verbouwingen. “Ik zat altijd bij La Porte, dat vond ik gezellig, omdat dat terras buitenstond en je dan alles meekreeg van wat zich afspeelde in het winkelcentrum. Nu staan die terrassen tijdelijk binnen en vind ik dat wat minder gezellig. Kan niet wachten tot het moment dat ik straks boven op het plein dagelijks van m’n kop koffie kan genieten, terwijl alle bezoekers passeren. Beetje dat Vrijthof-gevoel.” Toch moet de vrouw bekennen dat er niet echt overlast is van de werkzaamheden. “Dat is me echt meegevallen. En al zou de overlast er wel zijn; het werk moet toch een keer gedaan worden.”

Voor jongere bezoekers betekenen de veranderingen dat Brusselse Poort opeens een alternatief wordt voor een bezoek aan de binnenstad. “Het idee dat je even wat uurtjes kan gaan shoppen, is er nu veel meer dan voorheen. Er is van alles wat en ook wat meer zaken die mensen van onze leeftijd aanspreken”, vertelt een Maastrichtse studente. Haar vriendin voegt daaraan toe: “En na het shoppen eet je lekker wat ergens, want er is ook op horecagebied nu veel meer keus. Wel hoop ik dat er nog één of twee echte bekende modemerken bijkomen.”