Voortgang vernieuwingsplannen Brusselse Poort

12 juli 2019

Leuke nieuwtjes, lees je met ons mee?

Parkeertarief verlaagd

Op 21 juni was er een promotieteam aanwezig in Winkelcentrum Brusselse Poort om chocolade euromunten uit te delen en bezoekers te informeren over het nieuwe parkeertarief. Waar je eerst € 1,38 per uur betaalde, hoef je nu maar € 0,50 per 30 minuten af te rekenen. Dit geldt gedurende de eerste 3 uren. Ook is de prijs van een dagkaart/ verloren kaart verlaagd tot € 14,-. Daarnaast kun je als bezoeker van Jumbo en AH XL, bij een besteding vanaf € 50, nog steeds gratis 1 uur parkeren.

Vernieuwing van winkelcentrum

Na de feestelijke starthandeling op 2 april krijgt de bouw nu zichtbaar vorm. De kapconstructie is weg, de zon schijnt op de stoep, de uitbouw aan de zijde van de Artsenijstraat is zichtbaar, de vloeren zijn al verhoogd (voor de goede kijker) en de nieuwe gevel wordt gemetseld. Kortom de nieuwe uitstraling begint zichtbaar te worden.

Komst New York Pizza

New York Pizza komt naar Brusselse Poort! Zij gaan een complete formule aanbieden bestaande uit een restaurant, afhaal- en thuisbezorgingsconcept. Het buitenterras geeft overdag en 's avonds een levendige uitstraling.

Voorbereidende werkzaamheden

Aan de achterzijde van AH XL, de uitrit van P4-Mercatorplein, zal het fietspad ‘achter de AH’ aan de zijde van de Eenhoornsingel worden omgeleid over het parkeerterrein. Er komen 15 parkeerplaatsen te vervallen en de loge van Q-Park wordt verplaatst. Je kan wel gewoon op dezelfde plek uitrijden . Deze extra ruimte wordt gebruikt als werkterrein voor de nutsbedrijven. De tweede plek waar de nutsbedrijven zullen starten begin juli is ter plaatse van P1-Artsenijstraat. De bereikbaarheid vanaf de dr. Bakstraat richting de hoofdentree zal stapsgewijs aangepast worden op de bouwsituatie.

Hou onze website & Facebook-pagina in de gaten voor meer nieuwtjes!

Terug naar nieuwsoverzicht