Tijdens een pandemie op zoek naar een Valentijnscadeau

13 februari 2021

Komende zondag is niet alleen de dag dat de carnaval 2021 van start zou zijn gegaan, het is tevens Valentijnsdag. En dat betekent dat mensen elkaar in het kader van de liefde weer verrassen met cadeaus. Maar wat gaan ze zoal kopen? We vroegen de bezoekers van Brusselse Poort wat ze van plan zijn te halen.

Bezoekers die gewend zijn hun valentijnscadeau in Brusselse Poort te halen, moeten met de nodige beperkingen rekening houden dit jaar. Het winkelcentrum is flink op de schop vanwege de verbouwingen, ‘funshoppen’ wordt vanwege corona niet aangeraden en bovendien zijn alle niet-essentiële winkels alleen open voor afhaal door de pandemie. Men wacht dus een flinke uitdaging op zoek naar dat presentje. “Het wordt je niet gemakkelijk gemaakt in deze tijden iets te vinden”, aldus een bezoeker die op het stoepje voor Subway zijn broodje naar binnen werkt. “Normaal zou ik op de dag vóór Valentijn hier wel even naar binnenlopen en bij Blokker ofzo iets leuks voor mijn vrouw uitzoeken. Dat kan nu niet. Dan wordt het misschien een bos bloemen bij de Jumbo. Het gaat om het gebaar, he?”

Chocolade

In de richting van Rousseau is een jongedame duidelijk op weg naar een doel. Ze wil inderdaad bij de chocolatier iets voor Valentijn aanschaffen. “Het liefst wil ik voor mijn vriend een stuk chocolade met een persoonlijke boodschap cadeau doen. Iets met een grapje van ons erop, dat alleen wij begrijpen. En dat mag ‘ie dan lekker opeten. Of anders met alleen z’n naam op. Ik ga eens kijken of dat hier mogelijk is”, aldus de blondine. Ze verwacht dat Rousseau populair zal zijn met het liefdesfeest. “Dit is naast de supermarkten en Kruidvat de enige andere winkel waar je even langs de schappen kan lopen op zoek naar een cadeau. Ik denk dat dat bij Valentijn wel belangrijk is.”

Parfum

Over Kruidvat gesproken: ook hier is nog wel een Valentijnscadeau aan te schaffen. Twee heren zijn blij dat ze in de winkel gevraagd worden naar wat ze voor hun geliefde aanschaffen. Eén van de twee: “Ik was het eerlijk gezegd vergeten. Volgens mij hebben ze hier nog wat geschenksets met parfum. En anders misschien online iets bestellen bij ICI Paris hierboven. Dan haal ik het daar op.” De andere jongen vult zijn vriend aan: “Misschien ook nog even een kaart met een lieve boodschap bij Kalimero aanschaffen. Daar smelten de vrouwtjes altijd wel van”, stelt de jongen zelfverzekerd. Eén ding is zeker: het is een uitdaging een Valentijnscadeau te vinden in deze aparte tijden. Maar ondanks dat blijkt er na zo’n rondje dus toch genoeg te vinden in Brusselse Poort waarmee de geliefde zondag verrast kan worden.

Terug naar nieuwsoverzicht