Terras La Porte voorlopig in oud Halfords-pand

11 november 2021

Vaste bezoekers van restaurant La Porte hebben het vast al gemerkt: het terras van de zaak, langs de Wibra en vóór de roltrappen, is verplaatst. Dit omdat hier een liftschacht gebouwd gaat worden. Het terras staat nu in het naastgelegen en al tijden leegstaande pand waar vroeger Halfords in zat.

En daarom is deze ruimte, al tijden kaal en kil door de leegstand, nu omgeturnd tot een woonkamersetting. Opgeteld bij de originele binnenruimte biedt La Porte nu plek aan zo’n 70 mensen. “Het is een uitkomst, anders waren we door de verbouwingen ons hele terras kwijt. Nu zitten mensen binnen. Dat is minder, want door ‘buiten’ te zitten, kregen ze toch meer mee van wat er allemaal in het winkelcentrum gebeurde”, vertelt bedrijfsleider Anita Hollanders.

Permanente plek

Het gaat om een tijdelijke aanpassing. “Ergens in januari of februari gaan we naar boven”, vertelt Anita. La Porte komt dan op een deel van de oude Kwantum-oppervlakte te liggen. Wel met een doorloop langs de zaak naar de toekomstige Action. “Daar gaan we helemaal opnieuw beginnen. Het wordt groter. We krijgen meer zitplaatsen, ongeveer 150. We gaan voor een Frans interieur. Dan heeft het meer een thema. Alles wordt op elkaar afgestemd. Wat we nu nog hebben, is wat oubolliger.”

Doelgroep

Ook qua doelgroep zal er het nodige veranderen. Volgens Anita kunnen vooral mensen van middelbare leeftijd en ouderen hun zaak momenteel vinden. “Daarom gaan we ons meer richten op jongeren. We passen de kaart hierop aan en spelen in op wat de jeugd wil. Meer vega en biologische recepten. Maar met behoud van wat de huidige klanten graag willen”, verzekert de bedrijfsleider, die het een goede zaak vindt dat het winkelcentrum zo verandert. “Heel Brusselse Poort moet meer jong publiek trekken. Ook door meer hippe kledingzaken hierheen te halen en niet bijvoorbeeld de zoveelste opticien.”

Voorlopig nog beneden

Anita is in ieder geval blij met het feit dat ze -totdat hun nieuwe ruimte boven af is- voorlopig beneden mochten blijven met La Porte. “Ze wilden ons eerst tijdelijk in een ruimte boven zetten, maar in dat geval waren we twee keer aan het verhuizen geweest. Nu hebben we ons terras alleen verplaatst naar de oude Halfords-ruimte en zitten we nog op dezelfde plek dus.”

Terug naar nieuwsoverzicht