Nieuws

Subway zoekt dringend versterking

Geplaatst op 30 augustus 2023

De nood bij Subway is hoog. De broodjeszaak heeft een tekort aan personeel en hoopt zo snel mogelijk versterking te vinden voor het team. “We kunnen het niet zelf blijven opvangen en hopen snel op rust in de tent”, aldus de eigenaar.

Al een half jaar kampt Subway echt met een tekort, geeft eigenaar Christian Kuypers aan. “We zoeken zeker drie personen voor op parttime basis. Maar een goede fulltimer zou ook al erg fijn zijn. Daarin hebben we helaas niet meer zoveel te willen als werkgever”, verwijzend naar de maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij er meer vacatures zijn dan kandidaten. Christian laat zelfs enkele principes al varen in zijn zoektocht. “Voorheen wilden we namelijk geen Engels sprekende werknemers, maar daar zijn we van afgestapt. We hebben nu dus ook mensen hier werken die geen Nederlands spreken.”

Sollicitanten
Christian heeft al het nodige gedaan om zijn huidige team, bestaande uit vijf krachten, aan te vullen. Hij hoopt uiteindelijk acht tot negen mensen aan personeel te hebben. “Afgelopen maand heb ik 1.700 euro uitgegeven aan vacatures op Indeed.” Maar het levert weinig op. “Van de twintig sollicitaties nemen tien mensen hun telefoon niet op. Je mag blij zijn als je van die twintig er uiteindelijk twee op gesprek krijgt. Zo ben ik vroeger niet opgevoed. Als je ergens op solliciteert, en je kunt of wilt alsnog niet op gesprek gaan, dan laat je dat op z’n minst weten.”

Medewerkers uit Kerkrade
Een optie om medewerkers te lenen van de andere Subway-vestiging van Christian in Kerkrade, is volgens hem geen optie. “Als de zaak een kwartier dichterbij had gelegen, was het makkelijker geweest. Dit is net te ver weg. Sommige medewerkers hebben geen rijbewijs en met het openbaar vervoer ben je niet snel hier. Dan moet je na de trein ook nog een bus pakken.” Ook in Kerkrade kan er best nog een mannetje bij, volgens Christian. “Maar daar staat het wel.”

Te bieden
Wat heeft Subway dan te bieden? “Allereerst krijg je een tekenbonus van honderd euro”, verzekert Christian. Verder bouw je pensioen op bij Subway. “Dat is ook niet overal. We doen dit als bedankje naar de medewerkers. Als je hier altijd werkt, mag je toekomst er ook gewoon goed uitzien, vind ik. Qua salaris is het bespreekbaar om boven het minimumloon uit te komen. Maar dat moet je wel verdienen. Het moet niet zo zijn dat je er een potje van maakt of elke dag te laat komt. Voor goede medewerkers hebben we echter veel over”, aldus Christian. “Verder werken we overdag. Om zeven uur, maximaal half acht sta je hier buiten. Dat vond ik bijvoorbeeld zelf belangrijk en de reden waarom ik een Subway ben begonnen en niet bijvoorbeeld een pizzazaak of frituur.” Ook kun je via Subway een opleiding volgen op niveau 3 of 4. “Een opleiding tot manager of regiomanager. Subway betaalt dat.”

Wie na dit artikel te lezen, interesse heeft om bij Subway te werken, kan zich melden via subwaybrusselsepoort@gmail.com of telefonisch bij Christian, via 06-51491042.