Sinterklaas- en kerstactiviteiten in Brusselse Poort

27 november 2020

De feestdagen komen eraan en dat laat Brusselse Poort niet onopgemerkt voorbijgaan. Zowel met sinterklaas als met kerst organiseert het winkelcentrum, ondanks de verbouwingen en de maatregelen rondom corona, leuke activiteiten.

Het is echter niet makkelijk om met alle beperkingen iets te organiseren, zo laat Astrid van den Wijngaard van het winkelcentrum weten. “We doen onze uiterste best om Brusselse Poort leuk aan te kleden, zodat onze bezoekers toch wat vrolijkheid meekrijgen bij het shoppen. Zo hopen we in moeilijke tijden toch wat licht in de duisternis te brengen.” Dit middels sfeervolle lichtjes, maar ook ludieke teksten op posters, die tevens de veiligheid moeten bevorderen. “Wie zoet is, houdt anderhalve meter afstand, staat op één van de posters”, vertelt Van den Wijngaard lachend.

Sinterklaas

Rondom het sinterklaasfeest zijn er twee speciale aangelegenheden in Brusselse Poort. Op woensdag 2 december is er een zogenaamd ‘pietenparcours’ voor de kinderen. Door allerlei obstakels te ontwijken en opdrachten uit te voeren, kunnen zij een ‘pietendiploma’ verdienen. “Alles op anderhalve meter afstand”, verzekert Van den Wijngaard. Enkele dagen later, op de dag dat het sinterklaasfeest gevierd wordt, zaterdag 5 december, is er muzikaal spektakel te verwachten in het winkelcentrum. Een DJ-duo, verkleed als roetveegpieten, zorgt voor een vrolijke noot. Ze draaien sinterklaasmuziek en bevinden zich die dag op verschillende plekken in het winkelcentrum.

Kerstmis

Ook rondom kerst zijn er twee speciale momenten. Op woensdag 23 december is er een vergelijkbaar muzikaal moment. Dit keer zijn de DJ’s verkleed als kerstman en elfjes en draaien ze kerstdeuntjes. In het weekend van 19 en 20 december deelt een kerstman met zijn hulpjes kerstmutsen uit. “Niet alleen voor kinderen, zeker ook voor volwassen”, benadrukt Van den Wijngaard.

Terug naar nieuwsoverzicht