Nieuws

Piepjonge Ashley aan het roer bij herstart Kwalitaria

Geplaatst op 11 mei 2023

Op zaterdag 29 april was de officiële heropening van Kwalitaria. Twee uur lang deelden medewerkers gratis friet uit aan klanten in Brusselse Poort. Met de nieuwe, piepjonge bedrijfsleider Ashley Pedro aan het roer wil Kwalitaria weer een publiekstrekker van het winkelcentrum worden.

Achttien jaar is ze. Ze heeft geen opleiding gehad in het leidinggeven, maar toch heeft Kwalitaria Ashley Pedro het vertrouwen gegeven om als bedrijfsleider de boel te runnen. Voor Ashley komt daarmee een wens uit. Ze droomde er altijd al van een eigen frituur of lunchzaak te hebben. Kwalitaria is die twee in één. “Geen idee wat me zo hierin trekt. Ik houd superveel van friet, dat weet ik wel. Ook is me duidelijk dat werken in bijvoorbeeld reguliere restaurants niet bij me past.”

Ashley begon als allround medewerker en overtuigde de toenmalige leiding al snel dat ze meer in haar mars had. “Ik heb zoveel mogelijk taken naar me toe getrokken. Roosters maken, dat soort dingen. Toen hebben ze gevraagd of ik vanaf mei de leidinggevende wilde worden. Dit is wat ik behoor te doen”, is ze overtuigd.

En dat leidinggeven bevalt haar goed. “Ik ben best wel direct, maar ook enorm aardig, zo vind ik zelf. Het is ook niet heel verrassend deze stap. Ik was vroeger al vrij bazig. Leidinggeven is me op het lijf geschreven.”

Klanten

De klanten zijn enthousiast over de heropening. “Er komen zelfs mensen uit Maastricht-noord speciaal hierheen om onze burgers te proeven”, vertelt Ashley. “Ook hebben we onze vaste klanten. Een groepje ouderen, dat hier elke dag al om twaalf uur zit te wachten dat we opengaan. We kennen ze inmiddels bij naam. Wanneer we ze zien, weten we al wat we voor iedereen kunnen bereiden.” Ook hebben de vaste klanten nu de kans om te wennen aan vaste gezichten bij Kwalitaria. “Toen ik voorheen klant was van Kwalitaria, hoorde ik dat mensen snel ontslag namen. Er waren steeds nieuwe gezichten in de bediening. Dat is momenteel niet meer zo. We hebben een vast team.”

Menukaart

En wat raadt Ashley ons dan aan van de kaart? “De seizoensspecials van de lente natuurlijk! De milkshake sinaasappel-framboos, de crispy garnalen-special, kipsalami-special, een kipsalami-broodje en de pizzaburger.” Wie al honger heeft gekregen: Kwalitaria is dinsdag tot en met zaterdag open van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 14.00 tot 20.00 uur. Maandag is de zaak dicht.