Nieuws

Pets Place erg blij met massale aanschaf huisdieren

Geplaatst op 11 augustus 2020

De vernieuwde Pets Place-vestiging in Brusselse Poort zag de verkoopcijfers de afgelopen maanden stijgen. Dit onder meer omdat veel mensen door de coronacrisis een huisdier aanschaften en bij de dierenzaak hun benodigdheden haalden. En ook het vergroten van de winkel zorgt voor een hogere omzet.

Bij Pets Place merkten ze het massaal aanschaffen van huisdieren in de verkoop van kooien voor knaagdieren en vogels. “We hebben al het dubbele aan kooien verkocht ten opzichte van vorig jaar. Als het niet al meer dan dat is”, weet Ingeborg Vleugels van de vestiging in Brusselse Poort. Ook spulletjes om het een puppy naar de zin te maken, vlogen de voorbije tijd de deur uit. “Volgens mij is het qua verkoopcijfers nu weer stabiel, nu mensen toch weer op vakantie kunnen gaan.”

Naar de reden van de plotselinge aanschaf van huisdieren tijdens een crisis, blijft het gissen. Al zijn een paar redenen natuurlijk wel denkbaar. “Mensen waren en zijn meer thuis dan ooit en hebben dus meer tijd om de beesten te verzorgen en ze op te voeden. Ook zullen sommigen hiermee de verveling van het thuiszitten een beetje tegengaan. Ze kunnen dan bijvoorbeeld wandelen met de hond. Of ze schaffen de dieren aan om niet alleen thuis te hoeven zijn”, somt Ingeborg op.

De dieren zelf zijn niet te koop bij Pets Place. Alleen vissen zijn er verkrijgbaar. En ook in dat assortiment kwam er een verandering na de verbouwing. “Voorheen hadden we alleen goudvissen te koop. Nu kunnen klanten hier ook terecht voor tropische vissen. Door de toevoeging hiervan zit er in de vissenverkoop logischerwijs ook een stijging.”

En dan is er de verbouwing van Pets Place in maart, die ook zorgde voor een omzetstijging. De dierenzaak is nu vier keer groter dan voorheen. “Het assortiment is uitgebreid. Eerst vond je hier alleen het broodnodige, nu eigenlijk alles wat je je kunt bedenken op het gebied van huisdieren.” En dat zorgt ervoor dat de winkel als een trein loopt momenteel. “Omdat het hier groter is, is er meer keus. Mensen nemen dan ook hun tijd om een kijkje te nemen. Dat doen ze eerder nu dan wanneer je in een kleine zaak alles op elkaar gestapeld ziet liggen. Dan pakken ze minder snel iets om af te rekenen.”