Opbrengst voor Stichting KiKa

15 februari 2020

Unieke Vastelaovend-poster bij Albert Heijn.

De supermarkten van Albert Heijn in Limburg staan de komende weken volledig in het teken van Vastelaovend. Klanten van AH kunnen zelfs gratis een unieke Vastelaovend-poster ophalen bij de servicebalie van hun supermarkt. De poster is een reproductie van het Carnavalsschilderij dat de Limburgse kunstenaar Miriam Vleugels maakte in opdracht van Albert Heijn.

Drie dolle dagen

De kunstenares wilde op deze wijze het carnavalsgevoel van Limburg uitdrukken. "De traditie van carnaval vertelt dat we drie dolle dagen uit ons dak gaan, maar velen zijn er de rest van het jaar ook heel druk mee. Als een pauw showen we met gepaste trots onze creatieve kostuums en praalwagens. En dat alles in een sfeer van muzikale uitbundigheid zoals de dansende hamster laat zien" zegt Miriam Vleugels.


Opbrengst voor KiKa

Initiatiefnemer en Supermarktmanager Frank Ackermans van Albert Heijn XL Brusselse Poort Maastricht is enorm tevreden met het ontwerp: "De posters zijn gratis af te halen en we hopen ze in de hele provincie te zien hangen achter het raam. Tegelijk vinden we het fijn als klanten als dank voor de poster een kleine donatie doen voor Stichting Kinderen Kankervrij. Het originele schilderij van Miriam Vleugels wordt overigens geveild en verkocht aan de hoogste bieder*. Ook deze opbrengst wordt - samen met de vrije gave van de carnavalsposter - integraal gedoneerd aan KiKa."

Hopelijk kan het initiatief ook zieke kinderen en hun familie tijdens de carnavalsperiode een lach op hun gezicht toveren.

Carnaval 2019

Op zaterdagochtend 8 februari om 11:11 werd de carnavalsposter bij Albert Heijn XL Maastricht - Brusselse Poort op feestelijke wijze onthuld door de Maastrichtse Wethouder Bert Jongen, Hertog Kenny I (van Carnavalsvereniging de Mineurs), kunstenares Miriam Vleugels en Susanne Nolte (Districtsmanager van Albert Heijn).

*Het originele schilderij zal in diverse winkels tentoongesteld worden en wordt middels een veiling verkocht aan de hoogste bieder. Bieden kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@miriamvleugels.nl of een Whatsapp bericht naar 06-51990534. Het volgen van de veiling kan op het Instagram, LinkedIn, en Facebook-account van de kunstenares. De veiling loopt van 8 februari 12:00 uur tot 26 februari 10:00 uur. Dan wordt de hoogste bieder op de hoogte gebracht. In de eerste week van maart zal de cheque met eindbedrag bekend gemaakt worden en overhandigd aan een vertegenwoordiger van KiKa.

Terug naar nieuwsoverzicht