Nieuws

Ook telefoonreparaties mogelijk in Brusselse Poort: DoctorPhone

Geplaatst op 15 juni 2021

De officiële opening moet nog plaatsvinden, maar de deuren zijn al wel geopend van DoctorPhone. Tussen Intertoys en Jumbo in bevindt zich deze smartphone-reparatiewinkel. Eigenaar Milad Chardival beoefent hier zijn grootste hobby: sleutelen aan telefoons.

Het duurde even voordat het de bezoekers van Brusselse Poort duidelijk werd wat er nu precies verwacht kan worden van DoctorPhone. Milad Chardival zag de afgelopen week al de nodige nieuwsgierige blikken op zijn zaak gericht. “Nu er inmiddels wat meer signing hangt, is het de meesten wel duidelijk”, vertelt de eigenaar, die hartelijk ontvangen zegt te zijn in Brusselse Poort. Niet alleen door de klanten, maar zeker ook door zijn collega-ondernemers.

Hobby

Het begon voor Milad (36) ooit op zijn zestiende. Hij repareerde toen eigenhandig thuis zijn telefoon. Wat ‘ie toen niet wist, is dat hij twintig jaar later in Brusselse Poort een reparatieshop zou openen. “Steeds meer vrienden kwamen met de vraag of ik hun smartphone kon repareren. Twee jaar geleden hakte ik de knoop door en ben ik dit professioneel gaan doen. Namens DoctorPhone verzorgde ik thuis reparaties. Maar doordat ik een verleden in de horeca heb en graag onder de mensen ben, wilde ik uiteindelijk een fysieke winkel openen. En dat is nu gebeurd.” En dat dit juist in dit winkelcentrum gebeurt, vindt Milad wel echt bijzonder. “Ik ben hier in de buurt geboren en kwam als kind iedere dag in Brusselse Poort. Er waren mogelijkheden om mijn zaak in de binnenstad te vestigen, maar ik wilde lekker dicht bij huis blijven. Bovendien zat hier in Brusselse Poort niks van telefonie.”

Diensten en artikelen

Bij DoctorPhone is er naast telefoonhoesjes verder niets te koop. Het draait om de reparaties. “Misschien dat ik er ooit in de toekomst nog smartphones naast ga verkopen, maar nu focus ik me op het repareren.” Milad doet de reparaties zelf aan zijn werktafel. Hij streeft ernaar het probleem van de klant binnen een uur verholpen te hebben. “De klant kan hier plaatsnemen en een boekje lezen of anders verder winkelen in het centrum.” Als het echter om gespecialiseerde reparaties gaat, duurt het voor de klant langer. “Dan sturen we de telefoon op naar het hoofdkantoor in Arnhem.”

Soort reparaties

Bij de meeste reparaties bij DoctorPhone betreft het een probleem aan de accu, volgens Milad. “Omdat de mensen tijdens de lockdown weinig te doen hadden, gingen ze hun smartphone massaal vaker gebruiken, waardoor vaker en meer slijtage ontstond.” Maar ook vanwege problemen met opladen of de selfiecamera weten de klanten Milad vaak te vinden. Hij wordt er blij van als hij het probleem van de klanten kan oplossen. “Dat vind ik zo leuk aan mijn vak: je kan mensen blij maken. Ze komen hier verdrietig binnen omdat hun smartphone stuk is en ik kan ze vervolgens weer gelukkig maken.”