Nieuws

Norah één jaar op nieuwe plek en zag daar klantenbestand groter worden

Geplaatst op 12 april 2023

Dameskledingwinkel Norah zit sinds vrijdag (7 april) een jaar op de huidige plek binnen Brusselse Poort (tegenover La Porte). Hoewel dat ‘jubileum’ niet groots gevierd zal worden, is men bij Norah al blij genoeg dat de nieuwe locatie zoveel nieuwe klanten heeft opgeleverd.

Marie-José Offermans, de storemanager, zag het klantenbestand van de winkel in een jaar tijd groter en groter worden. “Vele mensen wisten nog niet dat we al vijf jaar lang in Brusselse Poort lagen. Nu zien ze ons als ze met de roltrap omhoog komen. Voorheen, op onze oude plek, tegenover de Jumbo, zagen de klanten die van beneden naar Albert Heijn gingen en weer terug ons niet.” Maar ook de ruimte stemt de medewerkers gelukkig. “Het is nu veel ruimtelijker en overzichtelijker. We hebben er 150 vierkante meter bij gekregen.”

Ook dat Norah elke week een nieuwe collectie binnenkrijgt en haar klanten dat via mail laat weten, heeft volgens de storemanager een positief effect op de omzet. “Zo houd je mensen toch warm en hun aandacht gericht op Norah.” En daarbij wil de kledingwinkel niet alleen de originele doelgroep van 25 jaar en ouder aanspreken, maar ook de jongere dames. Norah lijkt daarin al goed op weg. “We hebben hier een weekendhulp van negentien jaar werken die laatst nog zei niet te hebben geweten dat Norah zoveel voor de jeugd had. Misschien moet zich dat nog wat meer rondspreken.” Dames met een grotere maat zijn bij Norah ook aan het goede adres. “We hebben de maten 36 tot en met 48. We weten hoe moeilijk het is om grotere kleding te vinden die ook nog een beetje modern is. Wij bieden het aan.”

En wat heeft Norah dan in de aanbieding voor de jongere dames? “Dan moet je denken aan jeansbroeken met wijde pijpen, rafelrandjes, vale broeken of spijkerjasjes. Dat kunnen oudere dames ook dragen hoor, maar valt bij de jongeren net wat vaker in de smaak.”

Lentecollectie

Momenteel focust Norah zich uiteraard op de lentecollectie. Wat kan men daarvan verwachten? “Bloemetjes, bolletjes, streepjes, felle kleuren, maar ook natuurtinten; dat is een beetje de trend bij ons. Overigens niet per se anders dan vorig jaar.” Het gaat dan voornamelijk om truitjes, broekjes en jurkjes. “Maar we hebben bijvoorbeeld ook broeken met een bomenprint en een shirt met hetzelfde erop. Als je dat combineert, is het alsof je een jumpsuit aan hebt.” Volgens Marie-José zijn de kleren van Norah heel herkenbaar. “Bij bepaalde kleurencombinaties is het echt duidelijk dat het vanuit onze winkel komt.”

Qua materiaal vindt Marie-José travel heel fijn. “Die collectie hebben we toevallig deze week binnengekregen. Daar zweet je niet in, dat kreukt niet. Ook voor in de koffer op vakantie is het een mooi product. Zie het als een nette joggingbroek. De oudere dames vinden dat geweldig met zo’n elastiek en dus geen knoop of rits.”