Nieuws

Nieuwe fase verbouwingen: ingang P4 en centrale plein op de schop

Geplaatst op 20 september 2021

Met de afloop van de bouwvakvakantie zijn de verbouwingen in Brusselse Poort een nieuwe fase ingegaan. Zo wordt tussen nu en februari de ingang bij P4 vernieuwd en ondergaat het plein bij de roltrappen een metamorfose.

Het is een heuglijk idee voor alles en iedereen in Brusselse Poort; over een half jaar is ook de andere helft van de bovenverdieping in het winkelcentrum gemoderniseerd. Bouwvakkers zijn druk in de weer om dat op tijd voor elkaar te krijgen. Wat doen ze allemaal?

Ingang P4

Zo is er de vernieuwing van de ingang naast P4, die aan de kant van de brillenzaken langs het Mercatorplein. De ingang gaat er hetzelfde uitzien als die bij P1. “De stijl van stenen, houten panelen en er komen nieuwe deuren”, aldus Astrid van den Wijngaard, voorzitter van de winkeliersvereniging. Hans Anders en Eye Wish gaan tijdens die verbouwingen tijdelijk naar een andere ruimte. Hans Anders zit reeds in het pand naast ICI PARIS. Eye Wish neemt tijdelijk zitting in de winkel waar Schoonenberg voorheen zat, op de onderste etage tegenover Kruidvat. Er gaat tijdens de werkzaamheden een tijdelijke ingang lopen door het winkelpand van Hans Anders. Ook de permanente panden van de brillenzaken bij de vernieuwde ingang worden helemaal vernieuwd.

Centrale plein

Dan het centrale plein: dat is over een half jaar voor velen onherkenbaar vernieuwd. Reeds is bekend dat Action vanaf december een groot deel van het oude Kwantum-pand gaat innemen. Een ander deel van die ruimte is bestemd voor het centrale plein.

Verder: waar er voorheen in een vierkant om het centrale deel heengelopen kon worden, wordt er nu één gang dichtgemaakt. “Bezoekers zullen zo in hun wandeltocht door het winkelcentrum, langs alle zaken komen en kunnen niet eerder afsnijden”, legt Astrid uit. Op het stuk ruimte waar nu de trap en lift boven uitkomen, komen twee nieuwe winkelpanden. Eén daarvan gaat bezet worden door Norah. De huidige lift verdwijnt. Een nieuwe wordt gemaakt vóór het pand waar Hans Anders nu tijdelijk in zit. Die lift komt dan beneden uit vóór het pand van La Porte. Het terras van dit etablissement verhuist hiervoor naar de leegstaande ruimte ernaast, waar in het verleden Halfords zat.

Roltrappen

Ook de roltrappen krijgen een andere ligging. Nu kruisen ze elkaar. Aan de ene kant van het plein kun je naar boven, via de andere naar beneden. In de nieuwe situatie komen ze naast elkaar te liggen. Zowel de roltrap naar boven als die naar onder komen uit recht voor Albert Heijn.

Verder worden er ook op dit plein de benodigde sprinklers aangesloten, waar het grootste deel van het winkelcentrum al over beschikt. De plafonds gaan hier omhoog en ook de vloer van het inmiddels al verbouwde stuk wordt doorgetrokken. En dat alles moet dus februari 2022 af zijn. Aan de verbouwingen van de onderverdieping wordt dat jaar ook gestart. “Eind 2023 hopen we daar ook klaar te zijn”, aldus Van den Wijngaard.