Nieuws

Nieuwe eigenaar voor Primera

Geplaatst op 3 maart 2023

Primera heeft een nieuwe eigenaar. Paul Vossen heeft de zaak overgenomen van Astrid van den Wijngaard, die gaat werken voor ALLSAFE. Afgelopen donderdag openden de deuren voor het eerst onder zijn leiding.

De 40-jarige Vossen is geen onbekende van Primera. Hij runt al jaren met succes het filiaal in Stein. Vossen, voorheen werkzaam in de horeca, kwam in 2009 op het spoor van de winkel. “Ik was op bezoek bij vrienden in het oosten van het land. Die mensen hadden een zoon, die een Primera-winkel runde. Toen we daar langsgingen en ik hem iets zag verkopen aan een klant, ging bij mij een lampje branden. Dit is ook horeca, maar dan zonder afwas, dacht ik.”

Dat enthousiasme zorgde ervoor dat Vossen contact zocht met Primera. Uiteindelijk kreeg hij in 2010 de kans om in Stein aan de slag te gaan. “Ik woonde toen nog in Breda, maar mijn roots liggen in het zuiden van Limburg. Ik ben toen enkele maanden op en neer gereisd om uiteindelijk weer definitief naar het zuiden te verhuizen.” Dat Vossen de Primera in de Brusselse Poort nu onder zijn hoede heeft, noemt hij een prachtige kans en deze grijpt hij graag met beide handen aan.

Veranderingen

Net als iedere ondernemer heeft Vossen ook wel zijn eigen ideeën over hoe een Primera te runnen. Er zullen dus wel wat dingen gaan veranderen in positieve zin. Ook zijn er de nodige assortimenten toegevoegd. “Er was zo goed als geen cadeauassortiment meer aanwezig. We verkopen nu bijvoorbeeld Woodwick-kaarsen, evenals noveenkaarsen. Maar ook Pompidou-spaarpotten en houten tekstborden van Woodart zijn toegevoegd aan het assortiment.” Verder heeft een zeer uitgebreid assortiment wenskaarten van Hallmark haar intrede gemaakt, inclusief de seizoensmolens. De kantoorwand is opnieuw ingericht en het PostNL-gedeelte heeft een nieuw interieur gekregen. “Dat interieur was van begin jaren 2000. Er komen nogal wat karren en dozen tegenaan. De winkel zal het hele jaar door in beweging zijn en inspelen op alle seizoenen. Kom binnen en laat u verrassen”, aldus Vossen.

Het oude vertrouwde team is overgenomen door Paul. Dus u komt nog steeds de bekende gezichten tegen in de Primera Brusselse Poort!