Nieuws

Nieuwe eigenaar Rousseau wil vollere winkel en laten zien wat met chocolade kan

Geplaatst op 2 oktober 2022

Chocolatier Rousseau heeft een nieuwe eigenaar. Sinds 1 september heeft Danny Roex het er voor het zeggen. De 43-jarige heeft ook al de vestiging aan de Markt en twee andere filialen op zijn naam (in Stein en in Weert).

Wie Danny denkt te kennen en nog nooit in Brusselse Poort geweest is, heeft hem waarschijnlijk op televisie voorbij zien komen. Danny deed namelijk mee aan Married at First Sight, waar hij zonder te weten met wie, trouwde met een andere man. Het bleek geen succes, want na drie maanden werden de scheidingspapieren ingevuld. “We hadden wel een humordynamiek. Maar onze karakters en invulling van het leven kwamen niet overeen.”

Nadat dat avontuur achter de rug lag, besloot Danny het aantal Rousseau-zaken uit te breiden. Na eerder al eens ‘nee’ te hebben gezegd tegen een mogelijke vestiging in Brusselse Poort, besloot hij nu wel een zaak in het winkelcentrum te willen runnen. “Elf jaar geleden toen ik de vraag kreeg, voelde ik de klik niet met Brusselse Poort. Sinds de verbouwing en verruiming van het winkelaanbod ben ik een stuk enthousiaster.”

Veranderingen

Danny, die voor zijn chocolade-carrière, in de psychiatrie werkte, wil de winkel voller hebben dan dat ‘ie was bij zijn voorganger. “Ik wil een nog breder aanbod met vollere planken en meer aandacht voor de persoonlijke wens van de klant.” Alles wat in de winkel staat, moet binnen acht tot tien werkdagen verkocht zijn. “Staat het product er dan nog, koop ik er minder van in of helemaal niet meer. Ik wil een hoge doorloopsnelheid. De kwaliteit van de chocolade staat daarbij voorop.” Ook wil Danny laten zien wat er allemaal met chocolade mogelijk is. Als jij een chocolade Toren van Pisa wil, een Titanic of Eiffeltoren; het kan allemaal. Zowel voor particulieren als bedrijven. De mogelijkheden zijn groot.”

Met nieuwe eigenaar Danny heeft het personeel er volgens hem vooral een collega bijgekregen. “We doen het samen. Ik sta niet boven mijn personeel, maar ernaast. Ik heb hen nodig voor het runnen van een succesvolle winkel. Desondanks moet ik uiteraard wel ergens de eindverantwoordelijkheid pakken, want er moet immers geld verdiend worden.”

Zorgen

Danny verwacht niet dat mensen in deze dure tijden de chocolade links laten liggen. “Het is een luxeproduct, maar ik ben niet bang voor minder verkoop. Vergeet niet: we zitten in het bourgondische Limburg. Het laatste wat mensen doen is besparen op dat lekkere chocolaatje. Ongetwijfeld zal ik wel wat minder verkopen, maar de verkoopcijfers zullen niet drastisch omlaag springen.” Desondanks heeft Danny wel zorgen. Die zijn ook gericht op personeel. In november en december zal zijn zaak door een tekort aan krachten onderbezet zijn. “We hopen op begrip van de consument. Mogelijk dat je in de winkel langer moet wachten en de rekken in die periode niet altijd honderd procent zijn bijgevuld.”