Nieuws

Nieuwe editie Ladies Night op 29 september

Geplaatst op 1 september 2023

Op vrijdag 29 september organiseert Brusselse Poort wederom een Ladies Night. Na de geslaagde editie van vorig jaar, komt er dus in 2023 een vervolg. Om 18.00 uur begint het programma, om 21.00 uur is de Ladies Night voorbij.

Goodiebucket scoren
500 zogenaamde goodiebuckets staan klaar voor de dames die op 29 september de weg naar het winkelcentrum weten te vinden. Een emmer met allerlei leuke spulletjes aangeboden door ondernemers in Brusselse Poort. “Vorig jaar hebben we nog 450 goodiebags uitgegeven”, herinnert Vanessa Box van de winkeliersvereniging zich. En hoe krijg je zo’n bucket vol leuke spullen dan in handen? Heel simpel: bij binnenkomst die avond krijg je van de dames bij de ingang naast het ‘t Rommedoeke en die naast de Bruna een versnapering en een stempelkaart. En op die kaart kun je drie stempels verzamelen. Een stempel krijg je als je bij een winkel die die avond open is minimaal tien euro besteedt. Bij een volle kaart, dus drie stempels, krijg je een goodiebucket, na 18.30 uur op te halen op het grote plein. Vanessa benadrukt dat het drie stempels uit drie verschillende winkels moeten zijn. “Koop je voor 150 euro boodschappen bij de Jumbo die avond en verder nergens anders iets, is dat niet voldoende voor een goodiebucket.”

Inhoud goodiebucket
En wat kunnen de dames dan verwachten van zo’n goodiebucket? “Er zit een kwalitatief goed juweeltje in van Biba”, licht Vanessa een tipje van de sluier op. “Dit is in die emmer het kleinste geschenk, maar wel dat met de grootste waarde.” Maar er zit meer in van verschillende zaken uit Brusselse Poort. In enkele goodiebuckets zitten zelfs hele grote verrassingen verborgen. Het lot gaat beslissen wie die emmertjes in bezit krijgt.

Muziek en foto’s
Er is ook muzikaal vertier de 29ste. Niemand minder dan Frans Theunisz verzorgt om 19.30 uur een optreden op het grote plein. Verder treden vier keer die avond de dragqueens Madame Gisela en Sa Mara op. Jeffrey de Vries van Wat is Loos in Mestreech verzorgt alle muziek tussendoor als DJ. Ook is er een photobooth waarin vriendinnen met elkaar op de foto kunnen en fotostrip kunnen laten uitprinten.


Aanbiedingen
Het merendeel van de winkels is open tijdens de Ladies Night. Vele ondernemers staan met een tafel buiten hun zaak die avond. Zij hebben allen bijzondere aanbiedingen klaarstaan. Ook zijn er standjes van ondernemers die hun zaak niet in Brusselse Poort hebben. “Mensen die allemaal leuke dingen zelf gemaakt hebben en deze willen aanbieden aan de dames. Denk aan oorbellen, babyspullen en cupcakes. Zij zijn te vinden, verdeeld door het hele winkelcentrum”, vertelt Vanessa tot slot.