Nieuws

New York Pizza blij met ideale locatie midden in bezorggebied

Geplaatst op 1 juli 2021

New York Pizza is de eerste van de nieuwe rits eetzaken die opende bij de ingang van Brusselse Poort. In oktober 2019 verwelkomde de pizzazaak haar eerste bezoekers. Met tevredenheid kijkt de keten nu terug op de eerste anderhalf jaar op deze locatie.

New York Pizza was eerst jarenlang te vinden in de Stationsstraat. Maar juist vanwege deze locatie kon een deel van de stad niet bereikt worden. “Omdat wij voornamelijk een bezorgservice zijn, is een bestelling vanuit de buitenwijken van de stad al snel ver weg. Zo konden bijvoorbeeld Daalhof en De Heeg niet bij ons bestellen. Daar moest iets aan veranderen”, zo vertelt manager Gijs Rijpert. En dat gebeurde. New York Pizza opende een filiaal aan de Scharnerweg en drie maanden later ook in Brusselse Poort. “Deze filialen liggen redelijk centraal voor hun bezorggebied. Dat is zowel voor west- als oost-Maastricht eigenlijk ideaal.”

Eten bij New York Pizza

Hoewel New York Pizza er niet actief op inzet, is de vestiging in Brusselse Poort meer dan alleen een afhaal-of bezorgservice. Doordat het zich in een winkelcentrum begeeft, blijven mensen eerder hangen. Er is daarom een klein terras en binnen is er ook plek voor vijftien eters. New York Pizza is vooral onder studenten – van wie er veel nabij het winkelcentrum wonen – erg populair. “Toch komen ook geregeld de ouderen een lekkere pizza halen hoor”, aldus Rijpert.

Populariteit bezorgen

Het afhalen en bezorgen levert New York Pizza om en nabij tachtig procent van de omzet op. Op doordeweekse dagen zijn vier tot vijf bezorgers onderweg, in het weekend zes á zeven. Rijpert verwacht dat als alle coronabeperkingen straks verdwenen zijn, er een andere situatie ontstaat dan vóór corona. “De bezorgsector is groeiend. Niet alleen bij ons, maar bij alle bedrijven met een bezorgservice. Het afhalen is afgenomen door de pandemie. De vraag is of die lijn zich gaat doortrekken als het gevaar van besmetting straks niet meer dreigt.”

Geen tonijn

Er is momenteel een actie gaande bij New York Pizza. De zaak biedt door heel Nederland een pizza met visvervanger voor tonijn aan. “We willen iets doen aan de massale overbevissing in de wereld. Wat ons betreft mogen de vissen in de zee blijven rondzwemmen”, vertelt Rijpert. De pizza’s worden daarom niet met gewone tonijn, maar met vegan tonijn belegd. Bovendien: van elke verkochte ‘Vegan Tuna Melt’ of ‘Veggie Tuna Melt’, zoals beide pizza’s met visvervangers heten, wordt één euro gedoneerd aan Sea Sheperd, een organisatie die strijdt voor behoud van alle diersoorten en ecosystemen in de oceanen.