Nieuws

Lekker smikkelen tijdens feestdagen: enkele tips

Geplaatst op 16 december 2021

De kerst is nabij. Dat betekent dat bij veel mensen een hoop lekker eten de komende week wordt genuttigd. Is het niet aan tafel tijdens het kerstdiner, is het wel als tussendoortje of als drankje bij de naborrel. We liepen een rondje door het winkelcentrum en maakten een selectie aan lekkernijen voor u.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekker zoet voorafje, wanneer alle gasten langzaam binnendruppelen voor het kerstdiner, en waarmee de eerste procenten honger worden weggenomen. Dat kan met Ferrero Rocher. In supermarkt Jumbo is er een hele hoek ingericht met het smakelijke chocolaatje. Wellicht is het ook nog een idee als kleinigheidje voor onder de kerstboom? Ferrero is in de supermarkt in diverse feestelijke doosjes met diverse vormen te krijgen. Voor degenen die liever Raffaelo hebben; op dit zelfde podium is ook deze chocolade te krijgen.

Dan het kerstdiner zelf. Vele keukenprinsen- en prinsessen zetten hun meest culinaire beentje voor. Van alles is mogelijk. Voor het hoofdgerecht kan men natuurlijk terecht in de supermarkten, maar ook bijvoorbeeld bij Van Melik, waar diverse stukjes vlees van topkwaliteit al klaarliggen. Bijvoorbeeld voor een ‘bats’ konijn, wat bij vele Maastrichtenaren traditie is om op kerstavond of eerste kerstdag te nuttigen. Maar ook een mals stuk varkenshaas en nog veel meer.

Voor een lekker glas wijn, voor, na of tijdens het diner, kunt u natuurlijk terecht bij Gall & Gall. Maar ook Albert Heijn heeft zich in het drankje verdiept. Daar staat een zuil met allerlei soorten ‘vino’. Bijvoorbeeld een toepasselijke fles Glühwein van 1,39 euro. Duurdere varianten vanuit dit assortiment zijn Frederico Paternina (4,99 euro), Camden Park Chardonnay (3,99 euro) en Cadis Valpolicella (4,49 euro).

En na een feestelijke kerstavond volgt kerstochtend. Een moment waarop wat luxer en uitgebreider ontbijt wordt dan normaal. Daarvoor heeft Albert Heijn een uitgebreid assortiment gebundeld, te herkennen aan de paarse ‘We love kerst’- bordjes erboven achter in de winkel. Scones met rozijnen, een moscovische tulband, kaas-ui brood in kerstboomvorm, broodpoppetjes of witbrood in stervorm; genoeg keus om de ochtenden met een gevulde maag door te brengen.

Tot slot een tip voor op de dagen tussen kerst en oud op nieuw. Stel u voor: het is ’s avonds en u heeft een keer geen gasten over de vloer. Maar toch voelt het moment anders dan andere doordeweekse dagen. Een moment waarop men, vanwege de feestelijke sfeer van de kersttijd, toch van een bijzonder hapje wil genieten. Bij ’t Rommedoeke is een borrelpakket verkrijgbaar voor 19,95 euro. Pakketten met een fles wijn in. Er kan gekozen worden uit rode en witte wijn. Maar ook nootjes, kaas en een stroopje ontbreken niet in dit pakket. Ook een prima suggestie voor als cadeau.

Kortom: twijfelt u nog over wat u in huis moet halen of als kleinigheidje cadeau moet doen? In Brusselse Poort zijn deze lekkernijen, maar ook genoeg andere traktaties te vinden voor tijdens de feestdagen.