Jubileum: vijf jaar Joyas

2 september 2021

Het is feest bij Joyas. De juwelenzaak van Severien Tummers (47) bestaat sinds woensdag (1 september) vijf jaar. En dat laat Joyas niet onopgemerkt voorbij gaan.

Zo is er tot en met zaterdag elke dag een spectaculaire dagdeal. “In de ochtend zet ik de aanbieding online. Echt eentje waar mensen van denken ‘hier kom ik voor naar de winkel’. Ook verloot Severien prijzen. “Iedereen die wat koopt deze week, krijgt een lotnummer. Daar kunnen leuke prijsjes aan gekoppeld zijn. Volgende week maken we via Facebook de winnaars bekend.”

Verandering van concept

Vijf jaar geleden nam Severien de zaak over, die toen recht tegenover de huidige locatie haar plek had. Toen werden er alleen sieraden en juwelen verkocht (waar de naam Joyas ook naar verwijst), maar onder leiding van Severien is het concept aangepast. “Na een half jaar heb ik er een rek kleren aan toegevoegd. Toen ging het los. Daar bleek veel behoefte aan, want nu kan de vrouw hier alles samen kopen; sieraden, sjaals, tassen en kleren.” Ook is er sinds kort een klein aanbod aan woonaccessoires toegevoegd aan het assortiment. “Het totaalplaatje willen mensen. Als ze hier voor kleren komen, gaat ook nog een sjaal mee of een tasje. Of ze zien het en komen daar de week erna voor terug. Dit concept werkt gewoon supergoed.” Severien weet ook wat ze wel of niet moet inkopen. “De jong volwassenen zijn wel onze doelgroep. Vanaf een jaar of 25 vind je hier wel iets naar je smaak. De poppetjes van beneden de 25 jaar, met alles respect, verkopen we weinig aan. Daar koop ik ook niet meer op in, want dan blijf ik er mee zitten.”

Succes

Dat Joyas verhuisd is, werkt absoluut in het voordeel, volgens Severien. “We hebben nu van twee kanten een etalage. Ik krijg ’s avonds berichten van klanten, die dan nog boodschappen aan het doen zijn bij Jumbo, die langslopen en iets leuks in onze etalage hebben zien staan of hangen. Op de vorige locatie hadden we een rolluik dat ’s avonds omlaag ging. Dicht was dicht.” Dat succes vertaalt zich ook in de drukte qua personeel. Severien heeft twee maanden na de opening op de nieuwe locatie een nieuwe kracht moeten aannemen. En ook dat was geen oude bekende. “Het was een oud-collega van aan de overkant.”

Plezier

Severien is zielsgelukkig met haar zaak, die ze met twee personeelsleden runt. “Dit is geen werken voor me. Ik doe dit met zoveel plezier. Of het nou om inkopen gaat of om op de vloer staan. En als dat dan ook nog succes heeft, ben je helemaal blij. Het komt echt zelden voor dat je een uur niemand in je zaak hebt.”

Terug naar nieuwsoverzicht