Nieuws

Jarig Hans Anders weer terug op vertrouwde plek

Geplaatst op 25 april 2022

Hans Anders zit weer op zijn vertrouwde plek, bij de ingang aan het Mercatorplein. En dat in de maand dat de opticien een feestje te vieren heeft: Hans Anders bestaat namelijk veertig jaar.

Hans Anders verbleef tijdens de verbouwing aan de vertrouwde plek bij de ingang enkele maanden in het pand tussen ICI Paris en Albert Heijn in. “Daar was minder aanloop. Mensen wisten niet dat we daar tijdelijk zaten. Ook de voorbijgangers zien je dan minder snel, omdat ze een heel rondje door het winkelcentrum moeten lopen om je te passeren en de meesten slaan al eerder af. Maar als iemand echt een bril nodig had, vond diegene ons wel hoor”, vertelt Rianne Engels, vestigingsmanager, die er al achttien jaar werkzaam is.

De oorspronkelijke plek, waar Hans Anders weer naar is teruggekeerd, is in de tussentijd verbouwd. “De look is veranderd, maar ook de indeling. Veel praktischer voor ons als medewerkers en de klant heeft meer keuze uit monturen.” De veranderingen waren hoog nodig, zo vertelt Rianne. “We vonden het als medewerkers niet meer handig werken. Zo goed als alle filialen waren al gerestyled, maar bij ons wachtte Hans Anders nog even totdat het hele winkelcentrum verbouwd zou worden. Het duurde ons als medewerkers te lang, want als we dan in een ander filiaal gingen uithelpen, kwam je in winkels terecht die zo’n metamorfose al hadden doorgemaakt. Nu horen wij daar ook bij.”

Veranderingen

Wat is er dan zoal veranderd? Er is nu twee per week ook een audicien aanwezig. En ook de meetruimtes zijn aangepakt. In één van de twee staat nu een Vision X. Dat is een apparaat waarmee op een andere manier een oogmeting kan worden gedaan. “Dat is het nieuwste van het nieuwste. Werkt volledig automatisch. Die heeft een superkleine foutmarge. Daarmee zijn we niet meer afhankelijk van de klant bij een meting, want die kan wel eens een verkeerd antwoord geven. Als iemand bijvoorbeeld een bepaalde sterkte als beter aanwijst, terwijl dat niet zo is, moesten we daar altijd vanuit gaan. Bij dit apparaat hoeft dat niet meer.”

Feest

En dan is er nog het jubileum. Hans Anders bestaat veertig jaar. Als cadeautje richting de klant krijgt deze vijftig procent korting bij de aankoop van een complete bril. Rianne prijst de kracht van Hans Anders in al die jaren: “Hans Anders is altijd blijven kijken naar wat de markt vroeg. Het bedrijf heeft zich ook echt wel ontwikkeld. In het begin werd Hans Anders vooral gezien als brillenboer, de goedkope oplossing. Nu kun je hier ook terecht voor merkbrillen en is het assortiment flink uitgebreid.” Een vorm van uitbreiding zijn bijvoorbeeld de brillen voor wielrenners. “Sinds januari werkt Hans Anders samen met de DSM wielerploeg. We verkopen nu Drive wielrenbrillen. Voorheen leverden we voor deze brillen alleen de sterkte en niet de modellen. Nu hebben we ook die modellen.”

Rianne en haar collega’s gaan het er flink van nemen volgend weekend. Dan is er in Nijkerk een foute party, waar de medewerkers gaan toasten op veertig jaar Hans Anders.