Holland & Barrett: een drukker jaar en betere omzet door corona

12 november 2020

Gezondheid is in tijden van corona natuurlijk het gesprek van de dag. Geen wonder dat de toestroom richting een gezondheidswinkel dan ook hoger is dan normaal. Dat geldt dan ook zeker voor het Holland & Barrett-filiaal in Brusselse Poort.

Volgens manager Mandy Doedee draait Holland & Barrett sinds maart al omzetten die vergelijkbaar zijn met verkoopcijfers in tijden van kerst. “Mensen zijn bang en doen er alles aan om gezonder te leven. Dat hebben we dan ook zeker gemerkt. Klanten waren daarnaast bang om naar een filiaal in de drukke binnenstad te gaan vanwege besmettingsgevaar. Die drukte verplaatste zich naar onze winkel.” Hetgeen in het nieuws kwam, heeft daarbij ook zeker invloed op wat Holland & Barrett verkocht. “Toen van het middel Resveratrol gezegd werd dat het zou helpen tegen het coronavirus, was het in ons filiaal binnen een uur uitverkocht. Persoonlijk wil ik de cijfers over de werking ervan nog wel eens even zien”, aldus een sceptische Mandy. Ook paracetamol en vitamine D zijn producten die vanwege corona hard gingen de voorbije maanden. De drukte in de winkel is er inmiddels weer even een weekje van af. “Eigenlijk sinds dat de maatregelen in België zijn aangescherpt.”

Geen prettige periode

Bij Holland & Barrett heeft men ingespeeld op corona. “De mensen die bijvoorbeeld voor vitamine D kwamen, probeerden we er een goed advies bij te geven. Het doet me goed wat voor rol we als gezondheidswinkel in deze pandemie spelen.” Toch heeft Mandy niet altijd een goed gevoel als ze nadenkt over dit coronajaar. “Er zijn toch wel wat mensen in de winkel met weinig begrip. Je wordt soms afgesnauwd als je vraagt afstand te houden. Dan merken ze op dat je zelf ook geen mondmasker of handschoenen draagt. Sta hier echter maar eens de hele dag met een kapje op en handschoenen aan, zeg ik ze dan. Soms wordt er gewoon vergeten dat we ook maar mensen zijn. En daarnaast ben je zelf ook bang en doe je er alles aan gezond te blijven.”

Gezondere producten

Naast de artikelen rondom corona die goed verkopen, merkt Mandy dat er ook een andere trend zichtbaar is in het land van gezondheid. “Steeds meer mensen openen hun ogen wat betreft ingrediënten van bijvoorbeeld shampoo, dagcrèmes en nachtcrèmes. Ze bemerken dat bepaalde producten van merken toch niet zo goed voor je zijn als voorheen gedacht. Ik merk echt dat steeds meer klanten interesse krijgen in gezonde producten voor de huid en om in te nemen. En dan zijn ze bij ons aan het goede adres. Wij verkopen uitsluitend natuurlijke producten bij Holland & Barrett.”

Terug naar nieuwsoverzicht