Nieuws

Hoe beleeft de bezoeker de Dino Experience?

Geplaatst op 22 juni 2023

De dinoweken zijn inmiddels in volle gang in Brusselse Poort. Bezoekers krijgen wat bijgeleerd over het miljoenen jaren geleden uitgestorven dier, worden getrakteerd op heel realistisch uitziende nep-dino’s en kunnen bovendien mooie prijzen winnen. Leuk toch?

“Zeker, ik ben er speciaal voor een extra rondje gelopen”, vertelt de jonge Emma, die met haar vriendinnen door Brusselse Poort loopt. “Geschiedenis boeit me normaal niet zoveel, maar omdat het er zo leuk uitziet, trekt het wel mijn aandacht.” De weetjes die voorbijgangers op de bordjes wordt meegegeven bij de verschillende soorten dinosaurussen laat Emma links liggen. Evan (21) is daar meer in geïnteresseerd. Hij verbaast zich erover dat de sabeltandtijger niet verwant is met de moderne kat of de reguliere tijger, dit terwijl je dat wel zou denken als je naar hem kijkt. “Bizar hoeveel hij erop lijkt”, is zijn conclusie.

Museum
Verbazing over de Dino Experience als actie is er ook onder bezoekers. Zoals bij Nel (72). “Ik werd echt verrast door wat hier allemaal stond. Ik kom hier niet zo vaak. Doen ze zoiets vaker bij Brusselse Poort?” Nel vindt het vooral een streling voor het oog. “Al die informatie laat ik aan me voorbijgaan. Ben een echte museumbezoeker, dus ik houd er wel van om visueel verwend te worden.”

Prijzen winnen
Tijdens lunchtijd loopt het zoals gebruikelijk weer vol met middelbare scholieren die een frikadellenbroodje of andere snelle hap komen scoren. Maar een prijs winnen, hebben ze ook wel zin in. Als je alle QR-codes namelijk bij de dino’s scant en je e-mailadres invult, maak je wekelijks kans op een waardebon van 50 euro bij de Intertoys. Na afloop van de Dino Experience wordt er ook nog iemand verblijd met een Efteling-bon van 400 euro. “Misschien dat ik dan eindelijk weer eens naar de Efteling kan”, schreeuwt Fenna. “Even snel tussen de lessen door langs de dino’s. Ik heb nu geen tijd om ook alle weetjes te lezen, maar komend weekend als ik met mijn ouders hier ben, doe ik dat wel. Het ziet er echt vet uit”, aldus de scholier. Klasgenoot Rick wordt helemaal op zijn wenken bediend. “Ik heb van vroeger toen ik een klein kind was nog enorm veel dino-poppen thuis. Wel grappig om te zien dat ik hier nu leer hoe die soorten dino’s, waar ik vroeger mee speelde, echt heten.”

Geschiedenis
Richard, die zojuist boodschappen gedaan heeft bij de Jumbo, maakt met zijn kar ook een rondje door het winkelcentrum. “Kijk, met dit soort acties trek je mensen aan. Je kunt wat winnen, hebt iets om naar te kijken en leert wat bij. Ik heb vroeger enkele jaren geschiedenis gestudeerd, dus ik weet er wel al wat van af. Ik ga eens even een rondje maken en kijken of de info allemaal klopt”, lacht de leraar. “Tot nu toe nog geen fouten ontdekt”, geeft hij mee.

De Dino Experience loopt nog tot en met 29 juli in Brusselse Poort.