Nieuws

Het thuis gezellig maken met een borrelplankje en een drankje

Geplaatst op 23 juli 2022

Het is zomer. En dus zoeken we gezelligheid in de buitenlucht. Het liefst met een hapje en een drankje. Maar wil je daarvoor niet de deur uit? Want misschien vind je een terrasje pakken wel erg duur tegenwoordig? Dan maak je het thuis in de tuin toch gewoon gezellig. En dat kan met producten vanuit de Brusselse Poort.

Een borrelplankje voor bij een fijn gesprek bijvoorbeeld. Het kan naast heel erg lekker zijn ook gewoon al erg gezellig uitzien. ’t Rommedoeke heeft daar enorm veel keuze in. “Bij ons kun je plankjes laten maken van één tot zoveel personen als dat je maar wilt”, vertel Fauvé Geurtjens. “Je kunt qua invulling voorkeuren aangeven of je laat het aan onze creativiteit over.”

Fauvé ziet dat deze manieren van ‘het gezellig maken’ sinds corona een vlucht hebben genomen. “En omdat terrassen nu wel eens flink prijzig kunnen zijn, grijpen mensen daar naar terug.” Toch geeft Fauvé toe dat ook haar zaak niet de goedkoopste is. “We staan wel voor een bepaalde kwaliteit. We verkopen niet de 3 voor 5 euro-bakjes zoals in de supermarkt.”

Populaire producten

Op het moment ziet Fauvé dat de eiersalade en de gehaktballen voor op een plankje enorm populair zijn. “De rommedoes vallen mee, die zijn iets te heftig voor op een plankje.” Toch promoot ze dit product, gelinkt aan de naam van het bedrijf, juist enorm. Omdat het ook een typisch Maastrichts product is. Net als de wijn van de Apostelhoeve. “Die loopt ook ongelofelijk hard op het moment.” Ook de ‘chimoncello’, dat is limoncello op Aziatische wijze, met een twist van gember en vanille, vindt momenteel gretig aftrek.

Gall & Gall

Ook bij Gall & Gall komen de klanten hun drank halen om het thuis gezellig te maken. En die alcohol wordt dan niet per se gebruikt om vanuit een glas op te drinken. Die kan ook creatief ingezet worden, weet filiaalmanager Freddie Buschgens. “Je kunt bepaalde dranken ook gebruiken voor op je dessert. Denk aan Baileys. Die zetten daar erg op in. Maar pas op, ook daar val je van om na een paar toetjes”, lacht hij.

Buschgens snapt sowieso niet waarom mensen ver rijden voor drank op een terras, terwijl je het thuis net zo goed leuk kunt maken. “Dan vertellen mensen me dat ze naar Genk zijn gereden om daar een kop koffie te gaan drinken. Dan ben je alleen al een hoop benzine kwijt.” Maar als mensen dan ook op een terras zitten, moeten ze volgens hem niet zeuren over de prijs. “Als je weet dat je iets gaat ondernemen, moet je er geld voor neertellen.”

Zomerse drankjes

Met welke drankjes maken mensen het in de zomer thuis dan gezellig, volgens Buschgens? “Vaak de drankjes met rood fruit in, zoals frambozen of aardbeien. Rosé is jaarlijks erg populair. Maar tegenwoordig kun je daar Aperol, limoncello en prosecco aan toevoegen. Ook Martini met gin doet het wel goed.”

Buschgens zelf weet het wel. Die maakt het thuis gezellig. “Ik heb mijn terras thuis. Als je bij mij thuis een koffie wenst, dan krijg je er op een schoteltje meteen drie stukken chocolade bij. Dat doet ook niet iedereen. Daarmee wil ik maar aangeven: je kunt het thuis ook heel aangenaam maken. Daarvoor hoef je niet naar het terras.”