Nieuws

Hans Anders tijdelijk naar andere ruimte vanwege verbouwing

Geplaatst op 23 februari 2021

Net zoals veel andere zaken in het winkelcentrum wordt ook Hans Anders op korte termijn verbouwd. De opticien maakt daarom vanaf half april tijdelijk gebruik van een andere winkelruimte in Brusselse Poort. Hans Anders neemt hoogstwaarschijnlijk plaats in het leegstaande pand naast Albert Heijn. Na zes maanden keert de winkel terug op de oude plek, die dan verbouwd is, vlak bij één van de uitgangen boven.

Het is de eerste verbouwing die Hans Anders ondergaat, sinds de opticien in Brusselse Poort gevestigd is. Dat is al sinds 2004. “We zijn één van de weinige winkels nog met het oude interieur. Bijna alle andere Hans Anders-filialen zijn al verbouwd”, vertelt optiekmedewerker Letizia Catalano. Naast de winkel zelf wordt ook de voorpui onder handen genomen.

Coronacrisis

Hans Anders is een essentiële winkel en merkt volgens Letizia financieel weinig van de coronacrisis. De winkel is immers open. “Het is minder druk dan voorheen natuurlijk, maar zover dat ik weet, lijdt Hans Anders niet heel erg onder de crisis. Rond april vorig jaar waren we zes weken dicht en alleen voor noodzakelijke afspraken te bereiken. Sindsdien zijn we altijd opengebleven.” Maar er kleven wel beperkingen aan de openstelling van de winkels. “We helpen mensen voornamelijk op afspraak. Dat zijn dan bijvoorbeeld brilmetingen of bestellingen. Tussendoor zijn we bezig met de klanten die voor kleine aankopen komen, zoals lenzenvloeistof of kleine reparaties. Er mogen maximaal drie klanten tegelijk in de winkel zijn. Ziet een klant dat er al drie mensen binnen zijn, moet diegene even buiten de winkel wachten. Uiteraard letten we daar zelf ook op”, vertelt Letizia. De medewerkers houden zich streng aan het door de overheid bepaalde protocol. “We dragen uiteraard ons mondmasker en wisselen van handschoenen per klant en wassen daarna ook nog eens onze handen. Dat moet ook wel. Bij het afpassen van een bril kunnen we onmogelijk de anderhalve meter waarborgen. Het is dus ook heel belangrijk dat de klant het mondkapje ophoudt. Dat levert met sommige bezoekers wel wat conflictjes op in de winkel”, geeft Letizia toe.

Nieuw product

Hans Anders maakt tevens een beetje gebruik van de coronacrisis. Een veelgehoorde ergernis van de laatste maanden is dat de glazen van brillen beslaan bij het dragen van een mondkapje. Daar speelt de opticien nu handig op in en komt met anticondensdoekjes. “We hebben bovendien een spray. Het helpt echt goed”, verzekert Letizia, die samen met haar collega’s niet kan wachten totdat ze in de verbouwde winkel aan het werk kan.