Nieuws

Eye Wish tijdelijk naar andere ruimte

Geplaatst op 5 november 2021

Het filiaal van Eye Wish zit tijdelijk op een andere plek. Door de verbouwingen aan het eigen pand is de opticien voor even verhuisd naar beneden, naar de ruimte waar in het verleden Schoonenberg zat.

Ze zijn allesbehalve ontevreden bij Eye Wish over het tijdelijke onderkomen. “Qua oppervlakte is het super. We hebben alles van boven naar beneden verhuisd. We hebben hier zelfs een grotere winkelruimte, grotere meetruimte en een iets grotere collectie”, vertelt bedrijfsleider Maarten Brouwer. De verwachting is dat Eye Wish over vier maanden weer terugkeert op de plek naast de ingang bij P4. “De gevel wordt daar nu veranderd. Ook de oppervlakte wordt groter. We krijgen daar ook een tweede meetruimte. Bovendien grijpen we de kans aan er de nieuwe Eye Wish-look aan te geven.”

Brilpoort

Tweeëneenhalf jaar terug nam Eye Wish Brilpoort over op de plek waar nu verbouwd wordt. “De twee heren die deze zaak runden, zijn met pensioen. Wij als Eye Wish zijn op dezelfde manier doorgegaan als hoe die heren werkten. Servicegericht, deskundig en vakkundig. Iedereen is tevens gediplomeerd bij ons. Het leuke is dat bestaande klanten van Brilpoort die zaak ook trouw zijn gebleven door nu naar ons te komen. We krijgen overigens ook een hoop klanten die voorheen naar Eye Wish in de Spilstraat gingen. Dat filiaal is inmiddels dicht.”

Concullega’s

Aan opticiens geen gebrek in Brusselse Poort met de concurrentie van Hans Anders en Pearle. “We ervaren het onderling echt als collegialiteit. We hebben alle drie een eigen doelgroep. Die van ons bevindt zich in het midden-hoog segment. Dat uit zich ook in de kwaliteit van de glazen. Beter, maar dus ook wat duurder materiaal. Qua merken zijn we net wat exclusiever.” Waarin onderscheidt Eye Wish zich dan ten opzichte van de andere twee? “Als ik iets moet noemen, dan toch het feit dat we mensen die slecht ter been zijn thuis opzoeken. We doen op locatie oogmetingen en luisteren daar naar de behoeftes.”

Acties

Het einde van het jaar nadert en Maarten weet dan dat een hoop mensen nog even willen profiteren van het feit dat ze nog via hun zorgvergoeding wat kunnen declareren. “Wacht daar niet te lang mee”, is zijn advies. “Anders staat iedereen hier tegelijk op de laatste dag in de winkel”, weet hij uit ervaring. Ook wijst Maarten nog op een bijzondere actie. “Tot 5 december krijgen klanten 200 euro korting op de glazen van een multifocale bril. Je kunt er ook voor kiezen een tweede bril gratis te pakken.”\