Nieuws

Eerste Limburgse filiaal van Kippie opent in de Brusselse Poort

Geplaatst op 13 december 2022

Komende woensdag (14 december) opent Kippie in Brusselse Poort. Deze winkel, waarin producten worden verkocht met kip (je raadt het al) als basisingrediënt, is het eerste Limburgse filiaal van de in totaal zestig die er zijn in Nederland.

Heel bekend is Kippie nog niet in deze regio. Als het aan Trudy Hunnef (56) en haar man Jack Loomans (68) ligt, komt daar snel verandering in. Zij zijn franchise-eigenaar van de zaak, waar maandenlang een ondernemer voor werd gezocht. Trudy werkte voorheen als poelier en had een functie als manager bij Albert Heijn (Scharnerweg). Jack is gepensioneerd.

Kippie is een gril- en maaltijdenwinkel. “95 procent is gemaakt op basis van kip”, vertelt Trudy. “Geen rauwe kip, wel gegrild, gegaard of in maaltijden verwerkt. Denk aan Chinese bami, nasi of mihoen. Ook kun je bij ons gegrilde kippenpoten en kluifjes kopen. Maar ook gegrilde beenham, spareribs en broodjes die belegd zijn met kip of snacks.” Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele kiplekkernijen die Kippie biedt. “We grillen het eten ter plekke. Het wordt koud aan klanten verkocht, die kunnen het thuis opwarmen. Broodjes warmen wij wel in de magnetron en oven.”

Ook wijst Trudy op de speciale Kippie-pannen, waar de zaak in andere delen van het land om bekendstaat. “Als je bij ons een schotel koopt met borrelhapjes of maaltijden, kun je er een Kippie-pan bij huren. Dat kost je vijftien euro. Zo’n pan houdt het eten de hele avond warm.” Het filiaal van Trudy en Jack bezorgt nu niet aan huis. Wel denken ze erover na om na de feestdagen Thuisbezorgd in te schakelen. Via de landelijke website kunnen mensen wel producten bestellen, die dan op bepaalde dagen in de week bezorgd worden.

Hoewel Trudy en Jack de zaak samen runnen, is het meer Trudy’s project. “Het plan is dat Jack in de zaak dagelijks komt opstarten en dat ik later kom. Dan gaat hij naar huis.” Trudy heeft de stiekeme hoop dat één van haar kinderen het misschien later overneemt. “Over vier tot vijf jaar hoop ik in ieder geval al de investering eruit te hebben. Dan moet het ook echt draaien.”

Trudy is erg opgelucht dat ze in lastige tijden personeel heeft kunnen vinden. “Vier hele verschillende dames hebben we aangenomen. In de eerste maand na opening komt de directeur van Kippie ons zelfs in de winkel helpen. Hij heeft in de voorbereiding al meegeholpen om de zaak in orde te krijgen voor de opening.” Dat Kippie in Brusselse Poort nog vóór de feestdagen opent, is bewust. Zeker ook omdat Trudy en Jack diverse feestdagenschotels gaan verkopen, waar je bij aanschaf zelfs een Kippie-kersttrui bij ontvangt. Het betreft uitgebreide schotels voor soms wel twaalf personen. Kijk op de website van Kippie om welke schotels het gaat.