Nieuws

De drukste tijd van het jaar voor Rousseau

Geplaatst op 22 december 2021

De nodige mensen pakken deze maand hun sinterklaas- of kerstcadeau uit en hebben dan chocolade van Rousseau in hun handen. In de drukste maand van het jaar bezochten we de winkel vol cacao.

\Want druk is het, zo erkent eigenaar Paul Wanten. “Vanaf september begint het al een beetje. Dan willen de eerste bedrijven al wat leuks bestellen voor hun personeel. In november en december pieken we qua drukte. Mensen halen wat lekkers om iemand te bedanken, voor iemand die ziek is of om simpelweg zelf van te genieten.” En uiteraard als sinterklaas- of kerstcadeau. Vóór 5 december puilde de winkel uit van de diverse chocoladeletters en grote sinterklazen. “Hoewel ook veel volwassenen tegenwoordig onder elkaar surpriseavonden doen, is de periode vóór 5 december voornamelijk gericht op kinderen.” Maar zodra de goedheiligman het land uit is, wordt het hele assortiment bij Rousseau ook omgegooid. “Vanaf 6 december zijn we zo goed als helemaal op kerst gericht. Maar er zijn ook nog reguliere producten verkrijgbaar. Van een simpel ouderwets kerstkransje tot cornets en van bonbons tot pindarotjes. Voor van alles komen ze in december naar ons”, aldus Paul.

Genieten

Paul geniet in alle oprechtheid van de wereld waarin hij actief is. “Elke klant heeft zijn eigen verhaal. Elke dag is dan ook anders. Zo had ik afgelopen week een vrouw aan de balie die blauwe en roze geboortechocolaatjes wilde. We waren de eerste die mochten weten dat er een kindje aankwam, vertelde ze. Dat is toch bijzonder? En je ziet mensen echt opgroeien. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die eerst als kind aan de hand van opa en oma hier binnenkwamen en nu met hun vriend of vriendin wat komen uitzoeken. Hier beleven mensen echt een geluksmomentje. Boodschappen doen moet je elke week, maar hier kom je voor iets bijzonders. Dat begint al bij binnenkomst wanneer klanten de cacao ruiken.”

Voor alle inkomens

De eigenaar vindt het vooral belangrijker dat alle inkomens kunnen genieten van Rousseau. “Een klant kun je nooit in zijn portemonnee kijken. Toch ervaar ik vaak genoeg dat mensen hun momentje van geluk beleven wanneer ze met hun eigen budget geslaagd zijn om iemand te bedanken of zelf te genieten via ons product.

Kwaliteit

Vele mensen ontvangen in de decembermaand iets van Rousseau als sinterklaas- of kerstcadeau. Reacties zijn in vele gevallen dan erg positief, want de zaak staat voor kwaliteit. Iets dat ook altijd zo zal blijven, verzekert Paul. “We maken ons ambachtelijk product van callebaut-chocolade. Dat is kwalitatief goede chocolade. Daar doen we nooit een concessie aan. Dit ondanks dat de grondstofprijzen zijn gestegen. Een verhoging voor de prijs in de winkel is minimaal. Dit omdat iedereen van ons product moet kunnen genieten en daarvoor moet het bij Rousseau betaalbaar blijven.”