Nieuws

Do iT tijdelijk een etage omhoog

Geplaatst op 5 maart 2023

Do iT verhuist later deze week naar de bovenste etage van Brusselse Poort. De sportzaak neemt tijdelijk plaats in het oude pand van Brasserie Brussel. In de tussentijd wordt een nieuw onderkomen op de onderste etage klaargemaakt.

Do iT neemt minimaal één jaar en maximaal twee jaar plaats op de nieuwe tijdelijke locatie. “Beneden wordt het veel groter. En het wordt anders ingericht. De Kruidvat en Hema krijgen een nieuwe plek, er komt een Xenos bij en er worden nieuwe wc’s gemaakt”, vertelt eigenaar Dré Maas.

Terugloop in inkomsten

Een verandering is hoognodig voor Do iT. Sinds de roltrap naar boven is omgedraaid, komen de mensen die naar boven moeten, niet meer eerst langs de sportzaak. “Doordat we daarom de impulsverkoop verloren, hebben we een flinke daling in inkomsten meegemaakt. Op de tijdelijke locatie boven verwacht ik daar weer wat terug van te verdienen.” En als zijn zaak dan beneden verbouwd is, wordt ‘ie ook weer beter zichtbaar voor klanten. “Dan zitten we niet helemaal meer in een uithoek. Er komen bovendien vijf tot zes winkeldeuren naast elkaar te liggen. Xenos, Kruidvat en Hema zijn trekkers en daar hoort een goede sportzaak naast. De zaak wordt bovendien groter dan ie nu is. Het aantal vierkante meters van de tijdelijke locatie boven is wel om en nabij hetzelfde als de huidige zaak. Dat terwijl iedereen denkt dat het boven groter is.”

Het zijn stressvolle dagen voor Dré, die binnen een paar dagen zijn hele assortiment naar boven moet verhuizen. “Alles gaat mee”, verzekert hij. “Er komt van alles op me af deze dagen. Maar heb geleerd dat stressen niet goed voor je gezondheid is, dus ik probeer dat zoveel mogelijk te laten.”

Onzekere toekomst

Of Dré ook de verhuizing terug naar beneden, over maximaal twee jaar dus, gaat meemaken, is de vraag. “Ik ga komend jaar onderhandelen of ik nog verder ga. Beneden heb ik straks een grotere locatie en dus meer kosten. Ik ben inmiddels op een leeftijd waarop ik me afvraag of ik die er op zo’n korte tijd nog uitkrijg. Ik heb bovendien geen compagnon meer. De geïnteresseerde lezer kan eventueel nu schakelen”, lacht hij. Dré benadrukt daarnaast dat de sportwereld een hectische is. “Om de drie maanden is een ander kleur voetbalschoenen weer in. Vroeger veranderde dat één keer per jaar. Als ik nog mee terugverhuis naar beneden ga ik wellicht nieuwe artikelen aan de winkel toevoegen.”

Do iT hoopt woensdag 8 maart de deuren van de tijdelijke locatie in het oude Brasserie Brussel-pand te openen. “Het kan een dag later worden. De tijden dat ik tot laat in de nacht met zoiets doorwerkte, heb ik wel gehad”, aldus Dré. Toch hoopt hij vurig dat de mensen het volgende in hun oren knopen: “Just do it, kom naar Do iT!”.