Nieuws

Dierenkliniek Maastricht zet zorg voor dieren bij Brusselse Poort voort

Geplaatst op 26 februari 2022

Aan de zijkant van Brusselse Poort, aan het Mercatorplein, bevindt zich Dierenkliniek Maastricht. De praktijk opende in augustus haar deuren.

Daarmee openden dierenarts Sander Mes (33) en zijn vrouw Annick hun tweede praktijk in Maastricht. De andere bevindt zich al enkele jaren in de Einsteinstraat in Heer. “We begonnen in 2016 als dierenarts in Bemelen, aan huis. Het werd daar al snel te klein waarna we naar Maastricht verhuisden”, vertelt Sander. Omdat de behoefte bestond om ook aan de andere kant van de Maas een praktijk te hebben, zochten ze het contact met de heer Wetzels, die al decennia de vertrouwde dierenarts was in de wijk. “We hebben hem gevraagd of hij met pensioen wilde gaan en of wij zijn klantenbestand mochten overnemen. Dat wilde hij wel. Als hij had geweigerd, dan hadden we van vestiging bij Brusselse Poort afgezien.” Sander noemt de parkeergelegenheid bij Brusselse Poort als één van de grote pluspunten. “Dat is gewoon handig, mensen komen toch met een dier naar je toe, die ze vaak per auto vervoeren.

Verschillen klinieken

Er werken vier dierenartsen bij Dierenkliniek Maastricht. “Ieder heeft zijn of haar specialisatie. Die van mij is oogheelkunde. In principe zijn alle ingrepen op beide locaties van ons mogelijk. Het is echter wel een feit dat we hier meer ruimte in de operatiekamer hebben en in Heer een beter röntgenapparaat staat. Als ik beide locaties vergelijk, komen bij Brusselse Poort meer mensen met een hond dan een kat en in Heer andersom.”

Onderscheidend vermogen

Volgens Sander onderscheidt zijn kliniek zich van andere dierenartsen door het jonge karakter. “Dat maakt onze kennis actueler. Maar ook toegankelijker. Vroeger keken mensen echt tegen een dierenarts op en wij willen dat verschil wat omlaag halen. Dat maakt dat mensen na afloop ook goed onthouden wat we besproken hebben. Dat gaat makkelijker als je op hetzelfde niveau met iemand praat. We plaatsen bovendien ook veel info op de website.” En Sander noemt de behandeling van reptielen als bijzonder. “Ook slangen en schilpadden kunnen wij hier behandelen.”

Aanvullende service

Naast de zorg voor het dier, heeft Dierenkliniek Maastricht nog wat aanvullende services. Zo is er een eigen apotheek waar direct vanuit medicijnen kunnen worden meegegeven. Ook speeltjes, voeding en middelen voor het ontwormen en ontvlooien van een beest zijn er verkrijgbaar. “Ook dus een stukje preventieve zorg.”