Nieuws

Delifrance weer open; met spoed personeel gezocht

Geplaatst op 16 juli 2022

Delifrance gaat weer open. Op maandag 1 augustus staan de kersverse eigenaren Gaby Jongen en echtgenoot Harry, die voorheen Brasserie Brussel hadden, klaar om de gasten weer met open armen te ontvangen. Het stel zoekt echter nog extra handen, want ze kunnen het niet alleen.

Gaby en Harry stopten recent na vijf jaar met Brasserie Brussel omdat ze niet met hun zaak wilden verhuizen naar een andere plek. “We waren niet helemaal tevreden met de aangeboden locatie binnen het winkelcentrum. Bovendien wilden we rust na twee lastige coronajaren. De zaak verkopen was bovendien lastig, dus zijn we in goed overleg met de pandeigenaar uiteindelijk gestopt”, vertelt Gaby.

Als werknemer actief

Gaby ging niet lang na die sluiting aan de slag als werknemer bij Delifrance, toen nog in handen van een andere eigenaresse. “Zij zat toen krap in haar personeel. Het beviel me goed bij Delifrance. En toen kwam er al snel dat faillissement. Voor ons als personeel kwam dat uit het niets.” Nadat de toenmalige eigenaresse het einde had aangekondigd, gingen er wat weken overheen voordat het faillissement werd uitgesproken. “Mijn man en ik wilden de zaak graag hebben. We zijn toen met de curator in gesprek gegaan. Maandag 5 juli hebben we eindelijk kunnen tekenen.”

Veranderingen

Er verandert met de heropening niet veel ten opzichte van de tijd vóór de sluiting. Het interieur blijft hetzelfde. En omdat het een franchise is, moeten Gaby en Harry zich wel aan de koers van Delifrance houden. “Je mag wel een bepaald percentage van het assortiment zelf bepalen. Maar er zijn ook standaard gerechten die je sowieso op de kaart moet hebben.” Maar de menukaart veranderen, dat gaan de nieuwe eigenaren sowieso doen. “Die gaan we inkorten. Misschien wat meer met maandspecials werken. En we willen wat meer inspelen op de jongere doelgroep. Meer met vegan en een stukje duurzaamheid. We gaan er een eigen draai aan geven in combinatie met wat Delifrance biedt.”

Personeel

Met spoed zoeken Gaby en Harry nog personeel. “We gaan zelf in de zaak staan. Daarnaast willen we nog zeker drie á vier vaste mensen, nog wat weekendhulp en jonge mensen die na hun schooltijd komen werken. Motivatie, werklust en enthousiasme vinden we daarbij het belangrijkst.” Daarbij willen ze nieuw personeel allround opleiden, zodat elke werknemer zowel bij het bereiden van de gerechten als in de bediening inzetbaar is. En dan beginnen nieuwe eigenaren Gaby en Harry op 1 augustus aan hun nieuwe avontuur. “De zaak is lang genoeg dicht geweest”, concludeert Gaby tot slot.