Nieuws

De Zonnebloem introduceert in de regio Maastricht twee elektrische rolstoelfietsen

Geplaatst op 12 mei 2022

De regio Maastricht van de Zonnebloem neemt vrijdag 13 mei om 14.30 uur officieel twee elektrische rolstoelfietsen in gebruik. De feestelijke presentatie door wethouder mevr. A. Bastiaans en demonstratie zal plaatsvinden in het winkelcentrum Brusselse Poort 65, de belangrijkste sponsor van deze fietsen.

De twee rolstoelfietsen zullen ingezet worden in de oost en west kant van Maastricht. Zij worden gestald bij de zorgcentra Koepelhof en Lenculenhof.

Deze Zonnebloemfietsen maken deel uit van de eerste exemplaren van het project 'De deur uit met de Zonnebloemfiets' opgestart door de bekende landelijke vereniging De Zonnebloem. De opzet van van dit project is om in de komende drie jaar verspreid over het hele land 150 exemplaren ter beschikking te stellen.

De zonnebloemfiets kan gebruikt worden door iedereen die slecht ter been is en die graag nog eens fietstochtje willen maken. Zij hoeven daarvoor niet geregistreerd te zijn als een gast van de Zonnebloem. Op verzoek worden de rolstoelfietsen bestuurd door vrijwilligers, aangeduid als piloten, die daarvoor geïnstrueerd zijn.

In de regio wordt er samengewerkt met de Maastrichtse afdeling van landelijke stichting 'Fietsen Alle Jaren', die ervaring heeft met het ter beschikking stellen van de diverse soorten aangepaste fietsen, het gebruik en het beheer daarvan. Samen met deze stichting zal er van een door hun ontwikkeld digitaal reserveringssysteem gebruik worden gemaakt. Omdat het aantal exemplaren van deze bijzonder fietsen in Maastricht geleidelijk aan het groeien is, zijn nieuwe sportieve vrijwilligers van harte welkom, evenals familieleden van mensen die van deze wijze van vervoer willen genieten.

Belangstellenden die kennis willen maken met dit soort speciale fietsen of als piloot aan de slag willen en behoefte hebben aan meer informatie zijn van harte welkom tijdens de presentatie inwinkelcentrum De Brusselse Poort op 13mei van 14 tot 16 uur.

Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie wenden tot : secretariaat