De vooruitzichten van Brusselse Poort in het jubileumjaar

17 januari 2021

In het jaar dat Brusselse Poort een halve eeuw bestaat, zijn er een hoop ontwikkelingen in het winkelcentrum. En dat in een 2021 waarin er nog een hoop onzeker is vanwege de coronapandemie. In gesprek met Astrid van den Wijngaard (voorzitter) en Dré Maas (penningmeester) van de winkeliersvereniging wordt vooruitgeblikt op 2021.

Een grote verandering binnen Brusselse Poort is de verandering binnen het parkeerbeleid. Q-Park, de voormalige beheerder, heeft sinds begin deze maand plaatsgemaakt. “Eigenaar HB Capital heeft het parkeren in eigen beheer genomen met daarbij de hulp van het bedrijf APCOA. Er zijn hele nieuwe elementen toegevoegd zoals, nieuwe betaalautomaten, kentekenherkenning en een hoger serviceniveau. De tarieven blijven hetzelfde als voorheen, 0,50 cent per half uur en 1,00 euro per uur”, vertelt Van den Wijngaard. Ook nu ontvang je nog steeds ‘gratis uitrijkaarten van een uur’ bij de supermarkten. Voorheen betaalde je bovendien de volledige dagprijs als je je kaartje kwijtraakte. Nu kan men precies zien wanneer je bent binnengereden door kentekenherkenning en betaal je precies de duur van parkeren. Ook zullen er op alle parkings nieuwe stallingen komen voor de fietsen; de gemeente Maastricht en Brusselse Poort staan voor gezond en hopen hiermee fietsgebruik te stimuleren.

Verbouwingen

Ook wordt dit jaar verder gewerkt aan de verbouwingen in Brusselse Poort. “We willen het winkelcentrum ‘toekomstproof’ maken. Voor de dagelijkse boodschappen en extra’s”, aldus Van den Wijngaard. Wat valt er qua werkzaamheden dan dit jaar te verwachten? “De plafonds worden afgewerkt, de glaskap is inmiddels voor driekwart vernieuwd en er komt in het voorjaar, denkelijk in maart, een nieuwe vloer door alle vernieuwde passages.” Een groot aantal winkels is of wordt nog volledig voorzien van sprinklers en nieuwe puien, waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. Ook bij deze werkzaamheden blijft het winkelcentrum normaal geopend.

Jubileum

En dan is daar het jubileum! Brusselse Poort bestaat een halve eeuw. “21 september om precies te zijn. Een mijlpaal die we groots gaan vieren. De plannen rond het jubileum worden momenteel nog uitgewerkt. Vanwege corona houden we uiteraard een slag om de arm. We weten nog niet in welke vorm we iets kunnen doen.” Er wordt hard gewerkt aan een nieuw marketingconcept zoals een ander logo en een verandering van de huidige slogan ‘Brusselse Poort, daor zien v’r us’. “De jubileumfestiviteiten vallen waarschijnlijk dit jaar samen met de onthulling daarvan”, vertelt Maas. Van den Wijngaard lijkt het wel leuk om in het kader van het jubileum iets te doen met de benaming ‘Miro’, die voor veel mensen nog altijd vastkleeft aan het winkelcentrum. Zelfs kleinkinderen van trouwe klanten van in het begin noemen Brusselse Poort nu nog steeds ‘de Miro’. “We zullen de mensen gaan oproepen te komen met oude verhalen en weetjes van 50 jaar geleden. Een stukje historie. Hoe we dat verder vorm gaan geven, moet nog uitgewerkt worden”, aldus Van den Wijngaard tot slot.

Terug naar nieuwsoverzicht