De teruggekeerde populariteit van de kerstkaart

6 december 2020

Elkaar een fijne kerst en een voorspoedig nieuw jaar wensen, kan met de moderne communicatiemiddelen tegenwoordig op allerlei manieren. Bij Primera Kalimero in Brusselse Poort geloven ze echter nog in de traditionele manier, middels kerstkaarten.

En het is niet onterecht dat de winkel daarin gelooft. Primera ziet dat het weer ‘in’ is om via een kaartje je naasten het beste voor het nieuwe jaar toe te wensen. “Vooral in tijden van corona, merk ik dat mensen terug willen naar het oude en vertrouwde kaartje”, aldus Astrid van den Wijngaard van Primera. “Mensen zien elkaar minder, gaan niet meer bij elkaar op de koffie door corona. Dan willen ze op het minst wel dat kaartje persoonlijk bij elkaar in de bus duwen.” Volgens van den Wijngaard is de kerstkaart vooral (weer) populair onder de oudere generatie, maar ook jonge gezinnen bezoeken Primera hiervoor.

Specialisme

Primera Kalimero is met een breed assortiment gespecialiseerd in de kerstkaarten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk gepersonaliseerde kaartjes aan te schaffen, met teksten als ‘voor mijn lieve zus’ of ‘voor mijn lieve ouders’. “Maar we hebben ook kaarten met grappige spreuken, religieuze teksten of internationale kaarten. Die laatste zijn uiteraard onder buitenlandse studenten heel populair. En we hebben varianten die er speciaal op gemaakt zijn er geld in te stoppen of een cadeaukaart. Van die cadeaukaarten hebben we overigens ook een ruim assortiment.”

Versturen

De kerstkaart persoonlijk in de bus gooien ergens is natuurlijk mogelijk, maar bij Primera Kalimero kan deze ook direct verstuurd worden. Dit via het postkantoor in de winkel. Wie iemand de speciale adventskraskalender cadeau wil doen per post, kan deze via dit punt gratis versturen. “We hebben daar speciale enveloppen voor, die we dan gratis voor je opsturen naar wie je wilt.” En omdat het de laatste maand van het jaar is, wil Astrid haar klanten ook nog even wijzen op het feit dat de mogelijkheid bestaat weer oudejaarsloten aan te schaffen bij Primera Kalimero van de Staatsloterij, met een hoofdprijs van dertig miljoen euro.

Terug naar nieuwsoverzicht