De leukste EK oranje must-haves voor deze zomer

4 juni 2021

We hebben ons geplaatst voor het EK voetbal! En dat betekent dat Nederland weer langzaam oranje kleurt. Brusselse Poort is zo’n plek waar je allerlei merchandise kan aanschaffen. We maakten een rondje door het winkelcentrum op zoek naar de oranje-prullaria.

Bruna:

Bruna doet mee met de oranjegekte met het aanbieden van een serie boeken over de beste spelers die ooit voor het Nederlands elftal speelden. De werken zijn verdeeld over de diverse posities in het veld. Zo zijn er boeken met de elf beste keepers, voorstoppers en libero’s. Maar ook de meer aanvallende posities zijn gebundeld.

Blokker:

Een deur verder bij Blokker vind je van alles om je huis en jezelf mee te decoreren. Rood-wit-blauwe en oranje ballonnen en vlaggetjes bijvoorbeeld. Als je op het terras de wedstrijd kijkt, is een oranje zonnebril wel handig bij goed weer, bij slecht weer kun je de Blokker-poncho aantrekken, wederom in de kleur die past bij het Nederland elftal. Het slingershirt is misschien het meest interessante item uit het schap. Dit is een oranje shirt, met rood-wit-blauwe vlaggetjes aan de mouwen. Nederlandser wordt het niet.

Hema:

Bij Hema kan iedereen terecht voor betaalbare, onofficiële EK-outfit. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is een geheel oranje tenue (shirt + broekje) te koop met daarop de Nederlandse vlag en het logo van het toernooi.

Kruidvat

Ook bij de drogisterij is men bezig met het EK. Daar gaat men ervan uit dat er flink wat gejuicht wordt tijdens het toernooi. Er is een heuse karaoke-microfoon te koop. In dit geval niet om bekende meezingers van je eigen stem te voorzien, maar om samen met andere supporters in die microfoon te juichen. Ook krijg je bij alle Nivea-producten (waarvan de tweede voor de halve prijs is) een gratis EK-cape. Ook hier kan men kiezen tussen rood-wit-blauw en oranje.

Wibra

Bij Wibra loop je bij binnenkomst direct tegen het oranje schap aan. Van jurkjes tot T-shirts en van sjaals tot hoeden; Wibra laat net als Blokker zien een uitgebreid aanbod aan merchandise te willen bieden. Voor de voetbalfans die geïnspireerd raken door het spelletje, zijn er tevens enkele leren ballen te koop.

Do iT

En bij zo’n groot sportevenement mag de enige sportwinkel in Brusselse Poort natuurlijk niet achterblijven. De wedstrijdtenues, warmloopshirts, trainingspakken en nog andere outfits die de sterren van oranje tijdens het EK zullen dragen, zijn bij Do iT te koop. Zowel die van Nederland als ook van andere deelnemende landen. Bovendien kun je die kledij ook winnen. Via de Facebook-pagina van Do iT kan men meedoen aan een voetbalpool. De uiteindelijke winnaar wint een trainingspak naar keuze. Maar ook de nummer 2 (shirt) en nummer 3 (EK-bal) valt in de prijzen. Meedoen kan tot aan het moment dat het EK op 11 juni begint.

Terug naar nieuwsoverzicht