Bouwen aan Brusselse poort - 30 maart 2019

30 maart 2019

Brusselse Poort bouwt aan nieuwe herinneringen. Nieuws-update voor ondernemers, omwonenden & bezoekers van winkelcentrum Brusselse Poort.

Op weg naar een zonnige toekomst

Wij hebben er met zijn allen lang naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk zover: de verbouwing van winkelcentrum Brusselse Poort is een feit! Over enkele weken zal worden gestart met de eerste fasen van het plan om winkelcentrum Brusselse Poort te vernieuwen en uit te breiden. Dat betekent een definitieve stap op weg naar een zonnige toekomst voor dit centrum. Met een aantrekkelijke, eigentijdse uitstraling, meer gemak voor bezoekers en een mooie uitbreiding van het winkelaanbod. Kortom, dé plek in de buurt waar je met plezier naartoe komt om te winkelen of elkaar te ontmoeten.

Startschot

Na het feestelijke startschot van Wethouder Gert-Jan Krabbendam, beginnen we aan de Artsenijstraat met de eerste fase van het totale plan. In de week hieraan voorafgaand vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het plaatsen van de bouwhekken.

De eerste fase betreft de verbouwing van de leegstaande winkels vanaf de entree van het centrum tot en met het voormalige Chinees Restaurant. Deze werkzaamheden zullen tot de zomervakantie duren.

Slopen glaskap

Onderdeel van de bouwwerkzaamheden is het slopen van de glaskap, die vanaf de entree aan de Artsenijstraat richting de straat loopt. Deze glaskap zal in de week van 8 t/m12 april worden verwijderd. Hiervoor moet een deel van de Artsenijstraat, ter hoogte van de kap, in deze week worden afgesloten. Om onveilige situaties te voorkomen, is deze afsluiting zowel overdag als ’s nachts. De in- en uitrit van het parkeerterrein P1 blijven bereikbaar tot aan de Dr. Bakstraat. Ook de tegenoverliggende winkels zijn gewoon bereikbaar. Het milieuperron aan de Artsenijstraat is vanaf 8 april gedurende meerdere dagen niet bereikbaar, u kunt als alternatief terecht op het milieuperron aan de Eenhoornsingel. De gewijzigde situatie zal op de bouwhekken en -schotten duidelijk worden aangegeven.

Aanpassing parkeren op straat

De parkeervakken op de Artsenijstraat, tussen de Dr. Bakstraat en het milieuperron, worden door de gemeente Maastricht permanent verwijderd. De parkeerplaatsen op de ventweg bij de winkels blijven gehandhaafd. De gehandicaptenparkeerplaats naast het milieuperron wordt verplaatst naar de parkeerplaatsen op de ventweg. De overige parkeervakken op de Artsenijstraat (tot aan de Eenhoornsingel) vervallen tijdelijk van 8 t/m 12 april in verband met de bereikbaarheid voor laden en lossen, gelieve uw auto in deze week niet hier te parkeren.

Andere zijde

Na de zomervakantie is de andere zijde aan de beurt: de winkels tussen de entree en het kantoorgebouw waar Mosae Zorggroep is gevestigd. Ook zal dan het parkeerterrein (P1) op de schop gaan en geheel nieuw worden ingericht. In volgende nieuwsbrieven zullen wij u hierover verder informeren.

Actuele informatie is ook te vinden op de website en via de facebookpagina van het winkelcentrum.

Dank voor uw begrip en geduld

Een ingrijpende verbouwing zoals deze verloopt nooit helemaal zonder enige hinder voor de omgeving. Hoezeer wij ook onze best doen om eventuele overlast tot een minimum te beperken, er kunnen momenten zijn dat de werkzaamheden niet geheel onopgemerkt aan u voorbij zullen gaan. Graag vragen wij bij voorbaat uw begrip hiervoor. Brusselse Poort werkt aan een mooi, modern winkelcentrum, waar wij straks met zijn allen trots op kunnen zijn. Tot die tijd willen wij u alvast hartelijk danken voor uw geduld!

Terug naar nieuwsoverzicht