Bouwen aan Brusselse Poort

1 augustus 2019

Nieuwtjes voor ondernemers, omwonenden en bezoekers van winkelcentrum Brusselse Poort.

Bouw eerste fase zichtbaar

U heeft het vast al gezien: er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het eerste deel van de vernieuwing van winkelcentrum Brusselse Poort. Het buitengebied is veel lichter en ruimer door het verwijderen van de glaskap. Achter de steigers wordt de nieuwe uitstraling met het mooie metselwerk elke dag een beetje meer zichtbaar. Eind juli ronden we de werkzaamheden van dit eerste bouwdeel af. Dan zijn de eerste drie nieuwe winkelruimten aan de Artsenijstraat met de nieuwe uitstraling gereed met mooie hoge puien en een vriendelijke gevel.

Eerste nieuwe winkels/horeca

Na de zomer beginnen de eerste nieuwe huurders, aan de Artsenijstraat, met de afbouw van hun zaken. Onderneemster mevrouw Bouchez, bekend van de Délifrance, opent hier onder de vlag van Kwalitaria een eigentijds(e) cafetaria/restaurant met terras. Direct daarnaast mogen we New York Pizza verwelkomen met een restaurant- en afhaalconcept en uiteraard ook een terras. Dat zorgt voor nog meer verblijfsplezier in het winkelcentrum.

Toegang winkelpassage Artsenijstraat tijdens de bouw

De overige nieuwe ruimten richting de passage-entree aan de Artsenijstraat gebruiken we tijdens de bouw nog even als tijdelijke toegang naar de grote passage. Op deze manier kunnen we het bouwterrein en de toegang tot het winkelcentrum goed en veilig organiseren. Kom vooral, wanneer u de winkels in ons centrum bezoekt, ook eens een kijkje nemen naar de bouw. Het is leuk om te zien hoe het centrum elke dag een stukje mooier wordt.

Volgende bouwfase

Na de zomervakantie beginnen we met de vernieuwing van de winkelruimten vanaf de passage-entree tot aan de dr. Bakstraat. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. De nutsbedrijven zijn volop bezig met kabels en leidingen en aansluitend begint de aannemer met bouwen. In dit deel maken we de nieuwe entree en vergroten we de bestaande winkels aan de voorkant. De werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar, zodat begin volgend jaar de uitstraling aan kant van de Artsenijstraat compleet vernieuwd is. Het parkeerterrein aan deze kant van het winkelcentrum wordt in de zomer van 2020 aangepakt.

Activiteiten Eenhoornsingel

Na de zomervakantie starten we ook met voorbereidende werkzaamheden aan de Eenhoornsingel. De gemeente verplaatst het milieuperron met afvalbakken in de tweede helft van augustus naar een nieuwe locatie, 50 meter verderop aan de Esculaapstraat. Op andere plekken vinden tijdelijke en voorbereidende werkzaamheden plaats. Uiteraard doen wij met behulp van tijdelijke voorzieningen en markeringen ons uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Goedkoper parkeren

Wij bieden graag optimaal gemak voor klanten van winkelcentrum Brusselse Poort. Daarbij hoort een duidelijk en redelijk parkeertarief. Sinds begin juni is het tarief voor het parkeren op de Brusselse Poort verlaagd. In goed overleg met de winkeliers en Q-park hebben we de parkeertarieven aangepast. U betaalt nu slechts € 1,- per uur (€ 0,50 per half uur) voor de eerste drie uur. En, indien u bij Jumbo of Albert Heijn boodschappen doet, kunt u bij een besteding > € 50,- één uur gratis parkeren (bij besteding van > € 100,- zelfs twee uur).

We wensen u een hele fijne zomerperiode en zien u graag in winkelcentrum Brusselse Poort!

Terug naar nieuwsoverzicht