Nieuws

Boekenweek: geschenk bij besteding van 15 euro aan boeken

Geplaatst op 9 april 2022

Van zaterdag 9 tot en met maandag 18 april is het weer boekenweek in Nederland. Bruna en Primera, de winkels waar je boeken kunt kopen binnen Brusselse Poort, laten dat uiteraard niet zomaar voorbijgaan.

Bij de boekenweek hoort ook het boekenweekgeschenk. Dit jaar wordt dat geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Het boek is genaamd Monterosso on amour en krijg je gratis bij besteding van minimaal vijftien euro aan Nederlandstalige boeken. Je krijgt één geschenk per klant. Anders dan in andere jaren kun je in 2022 echter niet een dag gratis reizen op vertoon van het boekenweekgeschenk. Omdat zo’n vrijreizendag maanden van tevoren gepland moet worden en er begin dit jaar nog veel onduidelijkheid was met betrekking tot het coronavirus, vervalt die actie dit jaar. Als een tegemoetkoming kun je via een QR-code, achterin het boek, wel terecht op de website van de NS, waar je op een extraatje wordt getrakteerd door de schrijver van het boekenweekgeschenk.

Primera en Bruna

Primera laat weten, naast de uitgifte van het geschenk, het lezen verder in de schijnwerpers te zetten door betaalbare boeken te verkopen. Titels van Suzanne Vermeer en Nicci French voor 5,99 bijvoorbeeld. Ook past Primera haar top tien aan op de Top 25 van de Boekenweek. Die boeken van die top 25 zijn ook bij Bruna te krijgen. “Al die titels in de Top 25 hadden we sowieso al in de schappen liggen”, vertelt een medewerker. Vrijdag brengt de winkel wat versieringen aan omtrent de literaire week. “In de boekenweek is het traditioneel drukker in de winkel”, verheugt zij zich.

Thema

Het thema van de boekenweek is dit jaar ‘eerste liefde’. “Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers”, aldus organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek (CPNB) over het thema.