Nieuws

Alles wat je nodig hebt voor de barbecue te vinden in Brusselse Poort

Geplaatst op 29 juni 2022

Het is officieel zomer! Dat betekent dat Nederland weer massaal aan het barbecueën slaat. Of je dat nou met de buren in de voortuin, in het bos met vrienden of met het gezin achterom doet; je zult er materiaal en vlees voor moeten aanschaffen. Wij trokken Brusselse Poort in op zoek naar alles wat jij voor een fijne barbecue kunt gebruiken.

Onze trip brengt ons als eerst in Blokker. Daar wordt de bezoeker al direct attent gemaakt op de aanwezigheid van diverse soorten barbecues van het eigen huismerk. De Idaho, Smoker en Picknick. In de winkel zelf is een heel rek gewijd aan benodigdheden voor de zomerse culinaire activiteit. Daar zijn ook nog andere versies van het Blokker-merk verkrijgbaar. Ook de Harlington en Carter zijn hier te koop, naast de ook wat simpelere wegwerpbarbecues. Verder tref je er aanmaakblokjes, vorken, tangen, een visgrill, maar ook bakjes voor de groentenwok in het rek.

Ook Action speelt in op het barbecueseizoen. Met ook andere producten dan in Blokker. De winkel komt met grote serveerschalen. Ook een houtskoolstarter verkoopt men daar. En er liggen grillmatten. Bijna alles van het merk ‘Big Jeff’. Datzelfde geldt voor enkele sauzen voor naast het stukje vlees. Voor de zoetere trek zijn er ook marshmellows te krijgen. Het oog wil ook wat en gemak dient de mens, dachten ze bij Action. Daarom is er ook een serveerwagen voor buiten te koop. Na al het eetplezier moet de zaak echter ook weer worden schoongemaakt. Daar komen de grillspons, barbecuereiniger en grillborstels weer bij van pas. Ook bij deze winkel kun je dus terecht voor al het praktische dat komt kijken bij barbecueën.

Maar dan moet je er nog vlees op je bord. Uiteraard kun je de meest verse stukjes vlees kopen bij Van Melik. In tegenstelling tot deze slager, hebben de supermarkten echter speciale acties op barbecuegebied. Bij Albert Heijn maken ze gebruik van een levensgrote sticker met de letters ‘BBQ’ op. Een heel schap op de vleesafdeling is gereserveerd voor vlees dat geschikt is voor de barbecue. Van Hamburgers tot kipsatéspiezen en van worsten tot varkensentrecotelapjes. Dit kun je aanvullen met toepasselijke sauzen van Calvé en bakken met koude schotel. Ook de kant-en-klare barbecues zijn hier verkrijgbaar. Zo goed als alle benodigdheden voor een lekkere barbecueavond zijn bij elkaar gezet in dit rek.

En dan kan Jumbo niet achterblijven. De supermarkt werkt met de slogan ‘Zin in BBQ’. Al het denkbare wat hierboven genoemd is, valt ook hier te krijgen. Met dat verschil dat de supermarkt ook pakketten heeft samengesteld met verschillende soorten vlees. Ook houtskool en briketten zijn verkrijgbaar. Het verschil tussen deze twee producten is dat briketten langer op temperatuur blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen.

Smakelijk eten!