Nieuws

Action opent grootste winkel van Maastricht in Brusselse Poort

Geplaatst op 18 december 2021

Zaterdagochtend 18 december heeft Action haar 400e en tevens grootste winkel van Maastricht geopend in winkelcentrum Brusselse Poort. De opening van Action levert een mooie bijdrage aan het vernieuwingsconcept waarmee het winkelcentrum een hernieuwde positionering in haar (boven) regionale verzorgingsgebied krijgt. Hiermee wordt de aansluiting op de veranderende markt, de toespitsing op de dagdagelijkse voorzieningen en de toegankelijkheid voor de consument verder versterkt. De winkel telt zo´n 1000m2 winkelvloeroppervlak.

De Maastrichtse locoburgemeester en wethouder Vivianne Heijnen (Economie) verrichtte de opening en benadrukte het belang van de komst van publiekstrekker als Action voor de omgeving. “Het is mooi dat Action deze mijlpaal hier in Maastricht behaalt", aldus Heijnen. "Dit nieuwe filiaal, is goed voor de werkgelegenheid en goed voor het winkelcentrum. Sinds de verbouwing bruist de Brusselse Poort weer. De vestiging van een van de snelst groeiende retailers van het land is een fijne versterking.” Volgens Pieter Rozendaal, general manager van Action Nederland, blijft uitbreiding van het aantal filialen de komende jaren vaste pijler van de strategie. “We zien nog voldoende kansen, al is soms iets meer geduld nodig zoals voor deze locatie. Dit is onze derde winkel in Maastricht, Brusselse Poort stond lang op ons lijstje. Toen hier een paar jaar geleden renovatieplannen ontstonden is ‘de poort’ voor ons geopend, zogezegd. Vandaag is onze langgekoesterde wens waarheid geworden.”

Door een brede mix van winkels, goede bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid heeft Brusselse Poort een aantrekkingskracht op heel Maastricht en een grote Belgische regio.

Over winkelcentrum Brusselse Poort

Sinds 2020 vindt de modernisering van het overdekte winkelcentrum, waar ruim 50 winkels zitten, stapsgewijs plaats. Mei jongstleden zijn de drie passages en het vernieuwde entreegebied aan de Artsenijstraat feestelijk door wethouder Heijnen in gebruik genomen. Een mijlpaal, waarbij inmiddels ook meer dan de helft van de winkels is vernieuwd. Opvallend zijn de open puien, natuurlijke materialen en nieuwe winkels en voorzieningen voor de bezoekers. Aansluitend is deze zomer gestart met de verbouwing van het eerste deel van het centrale binnenplein en heeft het winkelcentrum haar 50 jaar bestaan gevierd. Kijk voor meer informatie op www.brusselsepoort.nl.

Over eigenaar

De Brusselse Poort C.V. is in april 2021 opgericht en is eigendom van de familie Blokker. De Brusselse Poort C.V. richt zich op de exploitatie en vernieuwing van het winkelcentrum Brusselse Poort. Om op een efficiënte wijze uitvoering te kunnen geven aan de exploitatie van De Brusselse Poort C.V. hebben eigenaren de heer ir R.T.H. Reulink MRE aangesteld voor de dagelijkse aansturing en leiding van de C.V.

Over Action

Action is de snelst groeiende non-food discounter in Europa en biedt een steeds wisselend aanbod van ca. 6000 producten in meer dan 1950 winkels aan meer dan 11 miljoen klanten per week. Daarnaast bezoeken wekelijks nog eens 8 miljoen consumenten de website van Action.com. Action heeft meer dan 65.000 mensen in dienst in 9 landen - met meer dan 130 verschillende nationaliteiten. Binnen de winkelorganisatie in Nederland biedt Action werkgelegenheid aan 18.000 mensen. Naast ons altijd verrassende assortiment voor de laagste prijzen, blijven we onze producten voortdurend verbeteren op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De belofte van Action: Kleine prijzen. Grote glimlach. Website: www.action.com