Nieuws

Action: een directe versterking voor winkelaanbod Brusselse Poort

Geplaatst op 26 januari 2022

Hoewel de officiële opening al in december plaatsvond (een dag later moest de zaak weer dicht vanwege de lockdown) is de Action eigenlijk pas anderhalve week echt open. En dat levert het vertrouwde beeld op, dat zo goed als elk filiaal kenmerkt: volle winkels met enthousiast rondsnuffelende klanten.

Hij vindt zichzelf meer ambassadeur van Action, maar zijn officiële titel is wel degelijk regiomanager: Robert Walthouwer, die in totaal zeventien filialen onder zijn hoede heeft. Hij vindt het een hele goede zet dat Action zich in Brusselse Poort gevestigd heeft. Het betreft de derde Action in Maastricht, naast die aan de Tongerseweg en Franciscus Romanusweg.

Doelgroep

Volgens Walthouwer heeft dit filiaal geen specifieke doelgroep. “We zijn er van en voor iedereen. Wat ik wel zie, is dat wij vooral de zogenoemde ‘mandjesklanten’ over de vloer krijgen. Mensen die niet een volle winkelwagen bij ons inladen, maar na een supermarktbezoek even wat spulletjes bij de Action gaan halen. En daarmee dus een mandje vullen.” Walthouwer durft te stellen dat Action inmiddels wel een merk is in Nederland. “Vroeger schaamden mensen zich dat ze bij ons kwamen winkelen, nu is dat totaal niet meer aan de orde.”

Concurrentie

Bij Action zijn spulletjes vaak goedkoper dan dat ze in andere winkels zijn. Denk aan speelgoed en levensmiddelen. Zijn andere aanbieders van deze producten dan wel blij dat Action aan Brusselse Poort is toegevoegd? “Ik denk dat elke supermarkt blij is dat we in de buurt zitten. Die zien ons wel als een versterking. Wat speelgoedwinkels betreft vind ik dat lastig om te beoordelen. Ik denk dat je voor de echt grote speelgoedmerken toch wel naar die winkels gaat. Voor klein en betaalbaar speelgoed voor zowel jongens als meisjes kun je daarnaast ook prima bij ons terecht. Bovendien: door ons is er meer verkeer in Brusselse Poort, dat ook de speelgoedwinkel passeert.”

Nieuw

Wat uniek is bij het Action-filiaal in Brusselse Poort zijn de zelfscankassa’s. “Op diverse plekken in het land heeft Action die al. In mijn regio is deze vestiging de eerste die ze krijgt.” Verder zijn er nog enkele nieuw elementen, die vele klanten misschien niet eens opvallen. “Het plafond is meer open en heeft een andere kleur en ook de signing-borden zijn anders dan bij andere filialen. We zijn hier wat Action betreft het nieuwste van het nieuwste.”

Personeel

Action zoekt dringend personeel, al weet Walthouwer dat dit lastig is in tijden dat iedereen wanhopig naar extra handjes zoekt. “We werken hier momenteel met twintig man. Eigenlijk heb ik er vijftig nodig. We zoeken vooral nog vulploegmedewerkers die de winkel aan het eind van de dag weer mooi en netjes kunnen maken voor de dag erna.”