Nieuws

De eettafel aankleden tijdens de feestdagen

Geplaatst op 20 december 2022

De feestdagen komen eraan en dus worden er heel wat kerstdiners bereid. Nu kunnen we wel weer allerlei tips gaan geven over wat je het best klaar kan maken voor je familie, maar we laten dat dit jaar aan de eigen creativiteit over. We tippen je dit jaar daarom over de aankleding van tafels waar de diverse gerechten worden genuttigd. Daarvoor maakten we uiteraard weer een rondje Brusselse Poort.

Vrijwel alle winkels waar je het van kunt verwachten, bieden ‘gezellige’ servetten en tafelkleden aan; de basis voor een eettafel die ‘feestdagen-proof’ is. Zoals in Kruidvat, waar men servetten en tafelkleden in diverse kleuren en met uiteenlopende printen erop kan aanschaffen.

Een winkel verder, in Wibra, heeft men diverse rekken gereserveerd voor het aankleden van een sfeervolle eettafel. In het eerste rek bij binnenkomst vindt men bijvoorbeeld besteksetten, maar ook sfeervol servies en gedecoreerde koekjestrommels zijn er te vinden. Met ‘led-kaarsen’ geef je de tafel misschien nog dat extra beetje sfeer.

Bij het wachten op de kerstmaaltijd, wanneer het water men al langzamerhand in de mond begint te lopen, is het handig om de honger van de gasten even te stillen. Een lekker chocolade kerstkransje is daar wellicht perfect voor. Die vind je in allerlei soorten en maten bij Hema, dat een heel rek aan deze lekkernij heeft ingericht. Ook kerstkoekjes en schuimpjes zijn in dit schap te vinden.

Wie over de kerst heen kijkt en ook eters ontvangt op oudejaarsavond, kan voor aankleding van de tafel beter even bij Action binnenlopen. De winkel heeft tafelkleden en servetten in ‘oudjaarsavond’-stijl. Ook de plastic borden en bekers, om uiteindelijk niet met een levensgrote afwas te zitten, zijn er te koop. Dat zorgt dan wel weer voor de nodige rotzooi. En datzelfde geldt voor de confettikanonnen die men bij Action kan kopen.

En als je de tafel dan hebt aangekleed met bovengenoemde artikelen, heb je nog niet gegeten. Als je niet wilt koken en aan tafel gezellig met je gasten het eten wilt bereiden, kan dat met de apparaten die bij Blokker verkrijgbaar zijn. Je vindt er gourmetstellen, pizzarettes en fonduesets.

En nu nog de gezelligheid: die is niet te koop in Brusselse Poort. Daar ben je samen met je gasten voor verantwoordelijk. Fijne feestdagen!